La FHSJDM com a “Hospital sense Fum” col·labora en la campanya de prevenció liderada per l’AECC del Dia Mundial Sense Tabac

31 maig 2019 | Notícies

Per a commemorar el Dia Mundial Sense Tabac, l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) organitza una Campanya amb l’objectiu d’informar sobre el tabac i els seus efectes sobre la població, però especialment els joves, amb l’objectiu d’endarrerir el màxim l’edat del primer contacte amb el tabac, i promoure un canvi cultural progressiu pel que fa a l’addicció de fumar.

Durant el matí del Dia Mundial Sense Tabac, com a “Hospital sense Fum”, la FHSJDM ha col·laborat  en aquesta Campanya de Prevenció amb l’AECC. Ha comptat amb part dels voluntaris de l’AECC i amb la Coordinadora de Voluntariat de zona d’Hospitals del Baix Llobregat de la mateixa associació. Durant la jornada han donat informació sobre els programes d’ajut per deixar de fumar de l’AECC disponibles i han fet sensibilització sobre el tema.

El tabac és la principal causa de mort prevenible al món. Mata més d’un terç de les persones que fumen habitualment i 140 persones moren cada dia pel seu consum a Espanya. A més, s’ha demostrat que l’exposició al fum de tabac és causa de mortalitat, malaltia i discapacitat. Només amb l’exposició al fum de tabac moren a Espanya més de 3.000 persones l’any.