La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amplia la Unitat d’Hospitalització Domiciliària a les residències de gent gran

05 desembre 2018 | Notícies
Foto de la signatura del conveni amb la residència de la gent gran

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha ampliat la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD), un servei hospitalari a casa dels pacients, a les residències per a la gent gran de la seva àrea d’influència.

L’Hospital disposa, des del passat mes de març, d’una Unitat d’Hospitalització Domiciliària perquè tots aquells pacients atesos al servei d’Urgències que requereixin atenció mèdica puguin ser atesos des de casa seva i d’aquesta manera, evitin ser ingressats al centre hospitalari. I ara aquest tipus d’assistència s’ha estès a les residències per a la gent gran de la seva àrea d’influència.

El gerent de l’Hospital de Martorell, Dr. Manel Álvarez, i el director de la Residència Palau de Can Sunyer de Castellví de Rosanes, Manel Aragonés, van signar el passat 27 de novembre el primer conveni per tal d’oferir l’UHD als usuaris d’aquesta llar que ho requereixin. Segons va assenyalar el Dr. Álvarez, properament, l’Hospital de Martorell formalitzarà convenis amb tres residències més de la comarca.

El Dr. Álvarez ha recordat que “els criteris que determinen que un pacient sigui candidat a ingressar a l’UHD són que estigui en una situació clínica estable, que disposi de suport domiciliari per part d’un familiar o acompanyant cuidador, que tingui un telèfon accessible, que visqui a l’àrea de referència i que doni el seu consentiment”.

La iniciativa busca oferir més benestar als malalts, promoure la seva autonomia involucrant-los directament en el procés de tractament i recuperació. Aquesta fórmula d’hospitalització possibilita la supervisió i ajustament dels tractaments iniciats, el control de malalts aguts i l’atenció de malalts crònics durant les fases agudes o descompensacions de les seves malalties.

“Els malalts que són tractats al seu domicili o residència tenen un alt índex de satisfacció, superior en gairebé 15 punts al que tenim a l’Hospital. És un procés absolutament segur, en què el sistema només actua en el moment de la malaltia, però després tornen al circuit sanitari habitual. Permet reduir les visites a Urgències i al propi Hospital, tot fent, en termes de qualitat i seguretat, molt més eficient el tractament”, ha reblat.

Durant l’hospitalització a domicili, els pacients reben la visita del metge i la infermera, i se li realitzen les mateixes proves i tractaments que li farien en un hospital. A més, el pacient disposarà d’un número de telèfon directe per comunicar-se amb ells, en horari de matí i tarda.