Sara García participa al Congrés FAME presentant la consolidació del Centre de naixements de la FHSJDM

23 maig 2022 | Àrea professional
Sara García Congreso FAME 2022 FHSJDM

La trajectòria del Centre de naixements de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i la seva consolidació al llarg dels darrers 4 anys, ha estat el que la Sara García, llevadora de l´hospital ha explicat als assistents del XX Congrés FAME (Federación de Asociaciones de Matronas España) que ha tingut lloc a Càceres durant aquest cap de setmana. La trobada ha estat durant la celebració de la Setmana Mundial del Part Respectat (del 16 al  22 de maig),  que té com a finalitat vetllar pels drets de les dones gestants des de l’embaràs, el part i el postpart, respectant les necessitats i els temps de les futures mares.  

Des de la seva inauguració a finals de l’any 2017, l’interès i el creixement en nombre de parts al Centre de naixements de la FHJSDM ha estat exponencial, tot i la pandèmia. I Sara Garcia ho ha atribuït: “a una petició de la dona i les famíles en general, que  cada vegada més busquen el part respectat”. I ha afegit: “ I també, perquè s’ha acompanyat a dones de tot el territori de Catalunya,  fins i tot han contactat amb nosaltres, famílies d’altres comunitats autònomes sol·licitant informació per donar a llum amb el nostre equip.”

Centre de naixements FHSJDM

La ponència presentada per García, s´ha emmarcat en l’espai MUNET (Midwifery Unit Network), entitat que té com objectiu donar suport i promoure el desenvolupament i creixement de centres de naixement  gestionats per llevadores.  També han presentat temes relacionats amb els centres, la Dra. Lucia Rocca-Ihenacho, PhD, PGcert, RM, CEO of MUNet i investigadora i conferenciant de la University of London; Irene González Pérez, Doctora en Ciències de la Salut i llevadora Servicio Canario de Salud y Francisca Postigo Mota, llevadora i relacions Internacionals de FAME.

XX Congrés Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME)

Sota el lema “Llevadores, ahir, avui i sempre. Una professió ancestral”, l’organització pretén ser un fòrum de trobada científica i social entre les llevadores de tot Espanya que impulsi l’intercanvi i l’actualització de coneixements. Alhora, busquen tenir l’oportunitat de reflexionar sobre els canvis socials que impliquen noves demandes i recursos a la feina, com incorporar la digitalització i l’aplicació de les xarxes socials en aquesta professió.