La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell inicia el projecte d’ampliació i remodelació

14 març 2019 | Comunicació

La superfície total del centre hospitalari augmentarà un 25% i s’actuarà sobre un 90% dels espais actuals. El centre comptarà amb un 63% més de boxs d’urgències. La millora dels serveis i les diferents zones oferirà a la població un hospital renovat amb més habitacions i amb una ampliació de l’àrea ambulatòria i de l’àrea quirúrgica.

Martorell, 14 de març del 2019. Avui s’ha presentat al Molí Fariner de Martorell, el projecte d’ampliació i remodelació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). Hi han intervingut el president de la FHSJDM i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca i membre del Consell de Direcció del CatSalut, Enric Llorca i el director-gerent de l´Hospital, el Dr. Manuel Álvarez.

La FHSJDM comença una nova etapa amb l’ampliació i reforma de les instal•lacions i equipaments. La finalitat és donar als usuaris i familiars de les seves poblacions de referència una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir unes millors condicions de treball als professionals de l’entitat. “Avui és un día històric perquè l’hospital creix gràcies a l’esforç de tots” ha destacat el president de la FHSJDM i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i ha afegit: “Ampliem més del doble l’espai d’urgències i aconseguim un 63% més de boxs en aquesta àrea, però a més, hem introduit un CUAP (Centre d’Urgències d’Atenció Primària), que permetrà gestionar millor les urgències hospitalàries dins del mateix centre”.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat “l’alt nivell” de l’hospital i la qualitat amb la són tractats els pacients. Llorca ha subratllat l’esforç “titànic” dels professionals per mantenir el servei mentre es fan les obres de millora “que ens oferirà un hospital que donarà resposta a les necessitats d’una població com la del Baix Llobregat Nord”.

El Dr. Alvarez, director-gerent de la FHSJDM, ha assenyalat: “L’objectiu és adequar el centre hospitalari a la realitat de la nostra població de referència, que augmenta i envelleix. Un hospital que ha incrementat la seva penetració en l’àrea d’influència i que cada dia té més activitat i és més resolutiu.”

Millores en la qualitat de l’atenció a la salut

L’actuació, que es portarà a terme en el 90% de l’Hospital, permetrà augmentar la superfície total en un 25%, incrementar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients, familiars i professionals.

Entre les millores que s’aconseguiran, cal destacar que el  servei  d’urgències  tindrà  49 boxs més, que representa un augment del 63% respecte  els  que  té  ara;  també  hi  haurà  un  15% més d’habitacions, que sumaran un total de 149. Pel que fa a l’àrea ambulatòria, hi haurà un increment del 75% de punts d’atenció que dotarà el centre amb un total de 56 punts  més,  inclosos els hospitals de dia. I quant a l’àrea quirúrgica, es disposarà d’un quiròfan més i una nova sala de dilatació.

 

ACTUAL

FUTUR

%

 

Habitacions

 

129

 

149

 

15%+

 

Àrea ambulatòria

 

32

 

56

 

75%+

 

Boxs urgències

 

30

 

49

 

63%+

El projecte preveu canvis importants en la infraestructura del centre, així com la construcció d’un nou edifici. Es durà a terme en 3 fases: la fase 0, en què s’actuarà sobre l’àrea ambulatòria i vestidors del personal; la fase 1, en què es treballarà l’ampliació de l’àrea d’urgències, la quirúrgica i la de farmàcia; i la fase 2, que se centrarà en el nou edifici ambulatori, hospitalització i serveis de suport.

Les obres han començat aquest mes de març i el temps d’execució de totes les fases serà de  8 anys. Mentre durin les obres, es mantindrà l’activitat del centre, minimitzant les afectacions per als usuaris.

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, un centre de referència a la zona

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, està situat a la comarca del Baix Llobregat i dona servei a una població de referència d’uns 160.000 habitants. És una fundació de titularitat privada que forma part del SISCAT (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a la comarques del Baix Llobregat Nord (Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes), Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d’Hortons), Anoia (Masquefa, El Bruc) i Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).