Comença la Setmana de la Lactància Materna 2023

23 octubre 2023 | Comunicació
Pòster Setmana de la Lactància Materna 2023 FHSJDM

Abrera dóna el tret de sortida de la IX edició.

Tallers, xerrades, col·loquis i concursos relacionats amb l’alletament matern per diferents poblacions del Baix Llobregat.

Durant la setmana es podrà visitar l´exposició de dibuixos i fotografies sobre la lactància materna convocat per la FHSJDM

Martorell, 23 d’octubre del 2023. Des d’avui dilluns, 23 fins el proper divendres, 27 d’octubre, tindrà lloc la Setmana de la Lactància Materna (SLM 2023) organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord.

Un any més, durant tota una setmana, les poblacions del Baix Llobregat Nord celebren un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promoure l’alletament matern per als nadons, però també perquè la població en general en conegui la seva importància i els avantatges que comporta.

Aquest diumenge 22 d’octubre, ha tingut lloc la inauguració a Abrera, una de les poblacions del Baix Llobregat Nord que cada any participa amb diferents activitats. Durant la inauguració, presidida per la Sra. Giulia Mirto Ariño, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Abrera, la Sra. Ana Paredes, doula i facilitadora de l’espai llavor d’Abrera i el Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM, s’ha posat èmfasi en què s’ha assolit la participació de totes les poblacions de l’àrea de referència de l´Hospital i aquest fet ha permès comptar amb un programa molt ampli de xerrades i tallers per tot el territori del Baix Llobregat Nord.

D’esquerra a dreta: Ana Paredes, Giulia Mirto i Jordi Trelis

Durant l’acte inaugural, el Dr. Trelis també ha volgut destacar que: “Amb la celebració de la Setmana de la Lactància Materna perseguim un objectiu científic, que és difondre coneixement sobre la importància i els beneficis de l’alletament matern, però també és un acte de generositat i solidari, si es té en compte el programa de donació al banc de llet materna”, i ha afegit: “També m´agradaria destacar que aquest Setmana posa de manifest com podem treballar en forma d’aliances. És cabdal el poder treballar plegats en l´àmbit de salut, l’àmbit social i l’àmbit comarcal per fer arribar un missatge potent a la ciutadania. Com a punt final del seu discurs, ha volgut agrair a Abrera haver estat la població que ha donat el tret de sortida a la Setmana de la Lactància d’enguany.

Tot el matí, el públic assistent ha comptat amb espais de jocs i descoberta, espais de contes i lectures, pintacares i pintapanxes, un taller de ball de nadons, el banc de llet materna i la fireta del Nadó amb botigues de proximitat.

Un inici ple d’activitat

Avui, dilluns, 23 d’octubre, la Setmana de la Lactància Materna 2023, compta amb 16 xerrades i activitats molt diferents i interessants: com actuar davant l´ennuegament d’un nadó, música per als més petits, higiene postural i porteig, infància, contes per a petits, entre moltes d´altres.

A la pàgina web de la FHSJDM,  està disponible tota la informació sobre les diferents activitats i també les dades per inscriure’s, si encara queden places, dels tallers, conferències i col·loquis.

Inauguració Setmana de la Lactància Materna 2023

Inauguració Setmana de la Lactància Materna 2023