A la FHSJDM seguim treballant per una millor higiene de mans entre l’equip de professionals

05 maig 2023 | Àrea professional
Dia Mundial Higiene de Mans FHSJDM Professionals 20231

Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de les Mans, que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS) cada 5 de maig, un any més, des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) impulsem accions cap als i les professionals sanitaris per recordar que la higiene de les mans és la mesura més senzilla i eficaç per evitar infeccions.

L’eslògan d’enguany de l’OMS, Accelerem l’acció entre tots. SALVA VIDES: renta’t les mans!, vol fer èmfasi en el fet que junts podem accelerar l’acció per prevenir les infeccions i la resistència antimicrobiana en l’assistència sanitària i construir una cultura de la seguretat i la qualitat on la millora de la higiene de mans sigui de màxima prioritat. 

Per impulsar l´acció entre el nostre equip de professionals, els hem fet formació sobre la higiene de mans. Durant tota la jornada, la infermera de control d’infeccions s’ha desplaçat pels diferents controls i sales amb el material necessari per a la formació, aconseguint una gran participació i implicació dels i les professionals.

Des de la FHSJDM volem recordar un any més, que la higiene de mans salva milions de vides cada any quan es fa en el moment adequat durant l’assistència sanitària. L’assistència sanitària higiènica és un signe de respecte per als qui la necessiten, i protegeix la salut i els treballadors que la presten.

Junts podem rellançar l’acció per impedir les infeccions i la resistència antimicrobiana en l’atenció sanitària.