Aquesta setmana comencen les obres de remodelació i ampliació de la FHSJDM

06 novembre 2023 | Notícies
Adjudicació obres FHSJDM

Aquest passat 2 de novembre, s’ha signat el contracte amb l’adjudicatari de la licitació per començar les obres de remodelació i ampliació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). A l’acte han assistit el gerent  i el director tècnic de  Construccions Successors de A. Vives, Miquel Roca i Joaquim Escrig i per part de la FHSJDM, han estat presents el director gerent, Jordi Trelis i el director d’Infraestructures, Enginyeria i Operacions, Raúl Romera.

Durant aquesta setmana s’iniciaran les obres de la fase 0 que consistiran en els moviments previs d’espais i serveis, dirigits a proporcionar a Urgències els espais lliures que necessiten per tal de poder ampliar i executar la fase 1 del projecte. En aquesta fase 0 es traslladen consultes externes, extraccions i endoscòpies a les plantes baixa i semisoterrani de l’antiga Residència.

A principis d’any es va aprovar la subvenció del projecte per part del Servei Català de la Salut

El mes de març es va fer públic l’acord de govern conforme pel qual s’autoritzava al Servei Català de la Salut l’atorgament d’una subvenció destinada a la reforma i ampliació de la FHSJDM per un import total de 32 milions d’euros.

La superfície total del centre hospitalari creixerà un 25% i s’actuarà sobre un 90% dels actuals espais.

El nou projecte permet ampliar l’àrea d’urgències, l’àrea quirúrgica, l’àrea de consulta externa i disposar de més espai d’hospitalització.

Entre les millores que s’aconseguiran, cal destacar que el servei d’urgències disposarà de 49 boxs que representa un augment del 63% respecte els que té ara; també hi haurà un 15% més de llits per passar a un total de 149. Pel que fa a l’àrea ambulatòria es disposarà de 24 consultes més amb un total de 56 punts d’atenció. S’incrementarà l’àrea quirúrgica amb un quiròfan i una sala de parts i també es dimensionaran els hospitals de dia oncològic i no oncològic.

Projecte ampliació FHSJDM

El projecte preveu canvis importants en la infraestructura del centre, així com la construcció d’un nou edifici.

Amb aquestes millores en la qualitat de l’atenció a la salut, la FHSJDM comença una nova etapa amb la finalitat de donar a les persones usuàries i familiars una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir unes millors condicions de treball i equipaments als professionals de l’entitat.

Mentre durin les obres es mantindrà l’activitat del centre, minimitzant les afectacions per a les persones usuàries.