“Archivos Españoles de Urología” publica un article del Dr. Cristobal Ramírez, metge del servei d’urologia de la FHSJDM sobre les infeccions del tracte urinari

05 desembre 2022 | Àrea professional
Dr. Cristobal Ramírez FHSJDM

El Dr. Cristobal Ramírez Sevilla, metge especialista en urologia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), és el primer autor de l’article que ha publicat aquest mes de novembre del 2022, la revista “Archivos Españoles de Urología”. La publicació ha estat sobre l’estudi que el Dr.Ramírez ha fet de les infeccions del tracte urinari (ITU) durant un període de 10 anys i en un total de 1.003 pacients. És l’estudi amb més volum de pacients i amb més temps d’inclusió fet fins ara a nivell mundial.

I per a portar-lo a terme s´ha comptat amb la participació dels serveis d’urologia amb altres dos hospitals, l’Hospital Moisès Broggi i l’Hospital de Mataró.

A l’estudi es destaca que aquest tipus d’infeccions són més freqüents al gènere femení amb una incidència global del 40-50%, i augmenten amb l’edat, representant fins el 25% del total de les malalties infeccioses a partir dels 65 anys. I d’altra banda, el mateix estudi assenyala que el consum d’antibiòtics ha generat més resistències bacterianes i més despesa del cost sanitari.

L’any 2010 es va aprovar a Espanya la dispensació de vacunes sublinguals com a prevenció de les ITU recurrents, i a partir del 2012 aquestes vacunes van assolir segons l’Associació Europea d’Urologia el nivell d’evidència científica 1 i grau de recomanació A.

L’evidència científica d’aquest treball destaca els excel·lents resultats pel que fa a eficàcia i seguretat de la inmunoprofilaxis amb vacunes per disminuir els episodis de ITU i millorar la qualitat de vida dels pacients.

Per a més informació sobre la publicació, cliqueu aquí