| Contactar | Mapa web

Arriba l’estiu i la FHSJDM es fa ressò d’algunes recomanacions per prevenir riscos i gaudir d’un estiu saludable i segur

29 Juny 2021 | Notícies
Cartell calor_estiu 2021 Salut FHSJDM

Des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ens fem ressò d’algunes recomanacions per ajudar passar un estiu més saludable i segur. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la campanya, “Coses que fan estiu”,  amb la qual vol conscienciar a la població dels riscos de la calor.

La campanya se centra en  consells sobre la importància d’hidratar-se sovint i bé, i posa l’èmfasi en les complicacions que es poden donar si es no es beu aigua sovint o s’alerta quan es considera que ingerir alcohol és una forma d’hidratar-se quan provoca justament l’efecte invers. També es fa una especial advertència de la protecció de la pell i la necessitat de ventilar per mantenir un espai fresc. La campanya també seguirà centrant esforços a informar sobre les mesures davant la COVID-19 i el desplegament de la vacunació.

Des de l’any 2004, Salut desplega un pla per a combatre els efectes de les onades de calor, intentant predir-les, informant la ciutadania i els professionals, seguint dades de mortalitat i d’ingressos relacionats. És una campanya que  activa recursos comunitaris per, sobretot, protegir les persones més vulnerables, com gent gran, residents i dones embarassades, i que es complementa amb consells per a qui treballa a l’exterior i fa activitat física intensa.

Durant tot l’estiu, Salut seguirà de ben a prop les diferents indicacions dels serveis meteorològics per intensificar les comunicacions en casos que hi hagi fortes onades de calor. 

Per a més informació:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/consells-per-a-tot-lany/estiu/