Catalunya contra el Càncer dona una altra butaca oncològica a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell

26 novembre 2018 | Notícies
Fotografia Donacio Butaca Oncologica

La junta local de l’associació Catalunya contra el Càncer (ACCC) va fer entrega el passat mes de novembre a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) d’una butaca oncològica per a pacients que han de fer tractaments de quimioteràpia.

La presidenta de la Junta Local de l’ACCC, Montserrat Campmany juntament amb les membres de l’entitat, Trini Pàmies, Carmen Paredes i Montse Rojas van fer el lliurament de la butaca al director-gerent de l’Hospital, el Dr. Manuel Álvarez que estava acompanyat per la directora d’Infermeria, Míriam Algarra, i l’adjunt a Direcció-Gerència, Rafael Gómez

Durant la donació, Montserrat Campmany va recordar que la junta local ha aportat un total de cinc butaques de quimioteràpia per a la FHSJDM en els darrers anys. A més a més, va destacar que “enguany s’ha pogut fer el lliurament d’una nova butaca, gràcies a les donacions directes i específiques per a la seva adquisició”. Així mateix, el Dr. Manuel Álvarez, director del centre hospitalari, va agrair el gest de l’associació que, segons va afirmar, “sent aquesta institució com a pròpia i valora què és sentir-se acompanyat i tractat amb el millor material possible durant la teràpia”.

Es tracta d’una butaca especialment dissenyada per a hospitals de dia, per a que els malalts que han d’estar asseguts molt de temps tinguin la possibilitat d’estar més còmodes. És reclinable en sis posicions diferents. Inclou una posició per a diàlisi i la posició de Trendelenburg, és a dir, posar el pacient amb el cap més baix que els peus, de manera que es facilita, per l’efecte de la gravetat, el retorn d’un gran volum de sang des del sistema de la vena cava inferior al cor. El sofà disposa de quatre rodes giratòries per facilitar-ne el transport, dues al darrera amb fre. També dues tauletes laterals escamotejables i fàcilment elevables a ambdós costats dels recolza braços.