| Contactar | Mapa web

Davant el rebrot de la Covid19, la FHSJDM suspèn, temporalment, les visites a usuaris ingressats

19 Octubre 2020 | Notícies
mesures-increment-casos-covid19

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) restringeix les visites als pacients ingressats durant 15 dies, degut a la situació actual de la pandèmia de la Covid19.

I des d’aquí, també us volem recordar les noves mesures per contenir els brots de COVID-19  a tot Catalunya, publicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

 • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que siguin convivents, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. No afecta el transport públic, l’àmbit laboral, l’àmbit docent, les activitats de lleure infantil i juvenil, les activitats de culte i actes religiosos o altres àmbits que ja tenen una regulació específica en plans sectorials.
 • Àmbit laboral i professional. Cal prioritzar el teletreball i les reunions telemàtiques. Si no és possible, cal aplicar mesures per garantir la distància de seguretat interpersonal: entrades i sortides esglaonades, flexibilitat horària…
 • Àmbit educatiu. Es mantenen les activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent el transport escolar, amb l’aplicació rigorosa de les mesures definides als plans sectorials aprovats pel PROCICAT. A les universitats, la docència teòrica passa a ser virtual.
 • Transport públic. El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100% encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn.
 • Activitat comercial. Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir l’aforament al 30% de l’habitual. Si no és possible, només s’hi permet l’accés d’un sol client. Els establiments amb una superfície superior a 400 m2 han de tenir controls d’accés. En els centres comercials també hi ha d’haver sistema de control d’aforament i es restringirà l’accés i ús de zones recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
 • Hostaleria i restauració. Els bars i restaurants han de tancar, com a màxim, a la 01.00 h. A partir de les 00.00 hores de la nit no es poden admetre nous clients.
 • Activitats culturals. Als espectacles d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions: L’aforament es redueix al 50%, tant en recintes tancats com a l’aire lliure. S’han de preassignar els seients. Cal portar un registre d’assistents. L’horari de tancament s’estableix a les 23:00h. Les biblioteques, arxius, museus i monuments, romanen oberts subjectes a les mesures dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT.
 • Activitats esportives. Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic: han de funcionar amb cita prèvia i han de reduir l’aforament al 50%. Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats. S’ajornen totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals.
 • Activitats lúdiques i recreatives. Es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les a les 20:00h. S’estableix el tancament de: parcs i fires d’atraccions, establiments lúdics infantils, sales de joc, casinos i bingos. Les festes majors queden suspeses. Se suspenen les activitats cíviques i comunitàries grupals –com, per exemple, als equipaments cívics- que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics.
 • Actes religiosos i cerimònies civils. Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
 • Consum de tabac i alcohol a la via pública. No està permès fumar a la via pública o a l’aire lliure si no hi ha una distància de dos metres entre les persones. Es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública.

Podeu trobar la informació completa a la web del Departament de Salut