| Contactar | Mapa web

Des de la FHSJDM ens adherim a la commemoració del Dia Mundial de la Salut

07 Abril 2022 | Notícies
Dia Mundial Salut 2022 FHSJDM

El Dia Mundial de la Salut se celebra el 7 d’abril per a commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1948. Cada any se centra en un tema diferent, d’abast mundial, que afecta la salut. Enguany, amb el lema “El nostre planeta, la nostra salut” , la campanya destaca la necessitat d’implementar mesures urgents per aturar la crisi climàtica, una greu amenaça per a la salut de les persones.

Des de l’OMS es fa una crida urgent per a l’acció accelerada dels líders i de totes les persones per preservar i protegir la salut i mitigar la crisi climàtica. I des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ens hi unim per ajudar-los a difondre el seu missatge.

L’OMS alerta que cada any més de 13 milions de persones arreu del món moren per causes ambientals evitables i difon altres dades rellevants per despertar consciències:

  • La contaminació de l’aire provoca la mort de 13 persones cada minut, per malalties com ara les cardiovasculars, l’ictus i el càncer de pulmó.
  • El canvi climàtic causa malalties com el càncer, l’asma, les malalties cardíaques i les malalties transmeses per mosquits, com ara el dengue.
  • L’augment de les temperatures i les inundacions produïdes pel canvi climàtic posaran 2 mil milions de persones en risc de contraure dengue.
  • L’aigua contaminada i el sanejament deficient és responsable de la mort anual de 829.000 persones per malalties diarreiques.
  • A més de causar la mort de més de 8 milions de persones l’any i esdevenir un factor de risc important per al càncer, les malalties cardíaques i les respiratòries, el tabac suposa la tala de 600 milions d’arbres per fabricar 6 bilions de cigarretes l’any, fet que perjudica la qualitat de l’aire que respirem.

Tots aquests missatges posen de manifest que la crisi climàtica és també una crisi sanitària i per fer-hi front és necessari aplicar accions legislatives i reformes corporatives, així com oferir suport i incentius perquè les persones puguin prendre decisions saludables.

Mitjançant la seva campanya del Dia Mundial de la Salut, l’OMS fa una crida als governs, organitzacions, corporacions i ciutadans a compartir les accions que estan duent a terme per protegir el planeta i la salut humana.

 

Per a més informació:

https://www.who.int/es/campaigns/world-health-day/2022