| Contactar | Mapa web

Durant el Dia Mundial Sense Tabac, la FHSJDM dona plantes a canvi de cigarretes

31 Maig 2021 | Notícies
Dia Mundial Sense Tabac FHSJDM 2021

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha canviat durant tot el dia d’avui, cigarretes per plantes en motiu del Dia Mundial Sense Tabac. A més a més, s’ha lliurat el premi del concurs de la la “XXII Setmana Sense Fum” , a l’Ainoa Gómez, auxiliar d’infermeria del centre hospitalari,  amb un dibuix titulat: “Tu prens la decisió”.

Premi Setmana Sense Fum FHSJDM 2021

Premi Setmana Sense Fum FHSJDM 2021

El Dia Mundial Sense Tabac vol sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Per aquest motiu, a l’entrada de la FHSJDM, de 10.00h a 12.00h del matí, a tots aquells que dipositessin una cigarreta a l’urna instal·lada, se’ls ha lliurat una planta.

“Intentem incidir en la població sobre aquest hàbit tòxic, que és el tabac. Volem fer visible que hi ha un equip de treball darrera d’aquestes petites accions que vol arribar, no només als nostres professionals sinó també a la resta de població. Avui fem la proposta d’intercanviar una cigarreta per una planta, ja que les plantes inspiren natura i bons hàbits, i aprofitem per donar a conèixer com eliminar aquest hàbit de les nostres vides”, ha explicat Carmen Chica, cap del Servei de Prevenció Mancomunat de la FHSJDM.

Dia Mundial Sense Tabac FHSJDM 2021

Dia Mundial Sense Tabac FHSJDM 2021

La XXII Setmana Sense Fum  ha tingut lloc des del passat 25 al 31 de maig, sota el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”.  Aquesta  és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), on també hi participa la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum (XCHSF).

En el marc de la  XXII Setmana Sense Fum, la FHSJDM ha implantat la nova senyalització de la XCHSF. I pel que fa als professionals, la Comissió Hospital Sense Fum de l´Hospital està treballant en el foment d’alternatives per eliminar el tabac del dia a dia. Actualment, s’està elaborant un procediment per ajudar als professionals que volen deixar de fumar, posant a la seva disposició medicació i acompanyament psicològic en grups de treball que els pugui ajudar en la deshabituació del tabac.

La FHSJDM ha posat també en marxa un altre projecte, on es treballarà amb la secció de Pneumologia del centre hospitalari, per crear una sèrie de procediments i fórmules pels usuaris que tinguin la intenció de deixar de fumar.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància per a la salut del fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.