El centre de naixements de la FHSJDM esdevé un pol d’atracció per a les llevadores en formació d’arreu de l’Estat

20 setembre 2022 | Notícies
Llevadora Resident FHSJDM

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) s’ha convertit en un pol d’atracció per a la formació de les futures llevadores (infermeres de l’especialitat obstètric ginecològica), degut a la seva experiència en parts naturals al centre de naixements que té en el propi hospital. Està previst que aquest any, 30 llevadores facin la rotació externa de la seva residència formativa a la FHSJDM. Aquesta xifra s’ha més que doblat respecte l’any passat. I des del 2019, s’ha quadruplicat el número de llevadores en formació a l’hospital, i també amb professionals de la resta de l’estat espanyol.

Segons destaca la llevadora referent de la FHSJDM, Roser Palau, “aquest interès creixent per fer la formació al nostre centre hospitalari és perquè tenim un model d´atenció al part pioner”. I afegeix:  “Ens caracteritzem per una atenció molt personalitzada, basat en el model “one to one” (una llevadora – una mare) i una gran atenció pel part natural. El nostre equip de llevadores, amb una gran experiència, lidera molts dels parts, les teràpies complementàries i les eines pel maneig del dolor, així com protocols actualitzats  i atenció segura per a la mare i el nadó”.

Palau també comenta: “I tenim un atractiu afegit, que és el nostre centre de naixements, no ja per l´espai, que també és important, sinó pel model de treball que hi estem implementant, posant a la dona en el centre de les cures, amb la llevadora com a professional líder en la cura de la dona, la seva família tant al final de l’embaràs com en el part”.

Per a Miriam Algarra, directora Infermera de la FHSJDM, “és molt gratificant veure com un projecte que va començar el 2017 es consolida i es converteix en referent per a les futures llevadores i llevadors”.

Llevadores residents gràfia FHSJDM

Llevadores residents FHSJDM

La FHSJDM, un centre pioner en part natural

La FHSJDM  és un centre  on el rol i competències de les llevadores ha anat en augment durant els darrers anys. Amb més de 750 parts durant l’any 2021, el centre hospitalari disposa d’una línia d’atenció a les gestants de risc baix liderada per les llevadores i d’unitats especialitzades d’alt risc liderades per ginecòlegs i obstetres de referència a l’Àrea de la Dona. El Servei d’Obstetrícia i Ginecologia treballa amb un model multidisciplinari que promou una atenció de qualitat que compleixi tots els indicadors d’excel·lència.