El Dr. Joaquim Ripollès de la FHSJDM participa ens els campaments d’estiu de l’Associació de Diabetis de Catalunya

14 juliol 2023 | Notícies

Un any més, el Dr. Joaquim Ripollès Edo, metge especialista en endocrinologia i nutrició del Departament de Medicina de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), forma part de l’equip de persones que participen en dur a terme  els campaments d´estiu per a nens amb diabetis que organitza l‘Associació de Diabetis de Catalunya (ADC) des de fa més de 40 anys. Aquest grup està format per persones, algunes amb diabetis, professionals de medicina (diabetòlegs i pediatres), d’infermeria i de dietètica i nutrició, així com monitors d’activitats de lleure amb  molta experiència en aquest tipus d’activitats.

Els campaments i les colònies per a infants i joves amb diabetis, que s’estan celebrant aquesta setmana, a més de ser divertits, fomenten la integració i promouen la independència. Estan plantejats com unes estades d’estiu convencionals, amb les activitats de lleure habituals, però complementades amb diverses accions educatives relacionades amb l’auto tractament de la diabetis. Es pretén especialment reforçar la capacitat per resoldre situacions conflictives produïdes per la diabetis (hipoglucèmies, cetonúries, etc.).

El Dr. Ripollès, que fa més de 20 anys que participa en aquests campaments fent una tasca mèdica i formativa ensenyant tant als nens com a l’equip que participa, ha volgut destacar: “És molt enriquidor compartir amb tots aquests joves la seva experiència amb la diabetis i donar-los eines per facilitar-los el lleure i la diversió”. I ha afegit: “L´objectiu de les colònies no és només que els seus participants portin un bon control de la seva diabetis, és gaudir també d´una activitat que fan tots els infants i els joves, i ells ho fan amb la diabetis com a escenari. Els ensenyem a tenir cura de la seva malaltia per poder fer una activitat de muntanya que per a un nen, nena o joves diabètics és tot un repte”.

Per a més informació sobre les colònies i campaments de l´ADC:

https://adc.cat/que-fem/colonies-i-campaments/

 

Sobre l’Associació de Diabetis de Catalunya

L’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC) és una entitat sense ànim de lucre que connecta, ajuda i defensa a les més de 600.000 persones amb diabetis a Catalunya.

Fundada el 1993 per la unió de les diferents delegacions que hi havia a Catalunya, des de l’ADC treballen potenciant el seu principal objectiu:

Protegir i millorar la qualitat de vida de les persones amb diabetis i les seves famílies, aportant tota la informació necessària perquè, com a pacients, puguin decidir quines accions prendre en la gestió de la malaltia.