El Dr. Jordi Trelis, la Dra. Carme Serrano i la Dra. Marta Vidal de la FHSJDM participen al XII Congrés de Cures Pal·liatives celebrat a Igualada

07 juny 2023 | Àrea professional
XII Congrés Cures Pal·liatives 2023 FHSJDM

Els passats 2 i 3 de juny es va celebrar a Igualada el XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives (SCBCP) amb la presència del director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, el Dr. Jordi Trelis, que és alhora president de la SCBCP, i professionals de la FHSJDM que hi han participat com a ponents.

Sota el títol,  “Teixint unes cures pal·liatives transversals i inclusives”, 60 ponents provinents d’arreu del país, han abordat temes com l’autocura professional, l’atenció a la demència, l’impacte dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials en pacients i professionals, l’eutanàsia, les cures pal·liatives pediàtriques, les noves tecnologies en cures pal·liatives, les innovacions en el tractament del dolor, o les eines per a l’acompanyament al final de la vida, entre d’altres.

La FHSJDM hi ha estat present amb ponències de la Dra. Carme Serrano, cap del Departament de Medicina, que ha presentat “L’atenció de la demència a l’hospital d’aguts: consideracions ètiques en la presa de decisió”, i la Dra. Marta Vidal,  metgessa de la UFISS, adjunta del Servei de Medicina Interna amb la ponència “Continuïtat assistencial en Cures Pal·liatives al Baix Llobregat Nord. Realitat o Mite”. D’altra banda, el Dr. Trelis ha participat com a moderador de la taula rodona “Impacte dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials en pacients i professionals”.

XII Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives

El Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives està organitzat per la SCBCP, que té per objectiu agrupar tots els professionals de la salut vinculats directa o indirectament amb les Cures Pal·liatives, amb la finalitat de promoure el coneixement científic i poder difondre el model d’atenció pel benefici de les persones que ho precisin al nostre país.

 

#scbcp23