El servei d’Urologia de la FHSJDM organitza la XXVII Jornada de l’Associació Catalana d’Uròlegs de Comarques a Martorell

21 maig 2024 | Notícies

Aquest dissabte, 18 de maig de 2024 ha tingut lloc al Centre Cultural de Martorell la XXVII Jornada de l’Associació Catalana d’Uròlegs de Comarques (ACUC) que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Martorell i ha estat  organitzada pel servei d’Urologia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), dirigit pel cap de servei, Miguel Puyol i amb la col·laboració de Cristóbal Ramírez.

La jornada ha estat inaugurada per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa que ha donat la benvinguda als participants i el director gerent de la FHSJDM, Jordi Trelis, qui ha destacat la importància del model de salut comarcal: “Els qui treballem en un sistema comarcal, sabem que tenim l’avantatge de ser molt pròxims als pacients, utilitzant els recursos del municipi, cosa que posa en valor la sinergia i la cartera d’infraestructures de proximitat que disposem”.

L’objectiu de la jornada ha estat proporcionar un espai d’intercanvi de coneixements i experiències entre professionals de la urologia, fomentant així el desenvolupament i l’excel·lència en aquesta disciplina mèdica. Tal com assenyala el Dr. Ramírez: “Aquesta sessió ja fa més de 25 anys que es du a terme, i es tracta d’una jornada anual on es revisen les patologies i tecnologies més actuals, i compta amb la participació de joves i d’experts, que comparteixen les seves idees”.

El programa, distribuït en cinc taules rodones, ha comptat amb la participació de més de 50 inscrits i amb la col·laboració de metges especialistes en urologia d’hospitals terciaris i comarcals de Catalunya, juntament amb uròlegs de la Fundació Jiménez Díaz, de l’Hospital 12 de Octubre i de l’Hospital Universitario de Canarias.

La jornada ha començat amb una taula d’urologia funcional, seguida de la taula d’infeccions urinàries, endourologia, càncer de pròstata i hiperplàsia prostàtica. La sessió s’ha tancat amb la taula sobre urgències extrahospitalàries a càrrec de la Dra. Isabel Bové del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i Javier Sevilla, infermer del Cos de Bombers de Barcelona. En total s’han presentat 9 vídeos de tècnica quirúrgica, 3 casos breus i 6 comunicacions orals que han completat un programa científic d’alt nivell, dirigit especialment a revisar les actualitzacions quirúrgiques, tecnològiques  i mèdiques de les patologies més prevalents de l’especialitat.

El comitè organitzador de la jornada ha volgut agrair la seva participació a tots els ponents i assistents i també al personal del Centre Cultural de Martorell la seva col·laboració.