| Contactar |

Els metges residents de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Costa Ponent Metropolitana Sud valoren molt positivament el seu primer any d’especialització a la FHSJDM

29 setembre 2022 | Professionals
Residents 2 FHSJDM H

Els tres residents, dos homes i una dona, de Medicina  Familiar i Comunitària de la UDMAFiC Costa Ponent han valorat molt positivament el seu primer any d´estada  a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).

Durant dotze mesos han pogut aprendre i conèixer a fons el funcionament de l´hospital de Martorell. La Florence Medina ha destacat del seu primer any de residència “la voluntat dels especialistes a formar part de la nostra docència. Ho agraeixo molt”. El Santiago López ha volgut assenyalar com a punt important “el creixement tant personal com professional que he adquirit. La disposició per part del personal administratiu i de formació per adaptar-se a les nostres necessitats”. I finalment, l´Álvaro Maldonado ha volgut remarcar que “en el terreny formatiu crec que hi ha hagut molt bon equilibri entre l’autonomia necessària per “espavilar-nos” i aprendre, i la supervisió per part dels metges adjunts per corregir i formar-nos”.

I per part de la FHSJDM, la Dra. Carmen Serrano, responsable de la Comissió de Docència i del Departament de Medicina i Urgències, ha volgut remarcar el pas endavant que ha fet la FHSJDM amb la incorporació dels primers residents: “Ha estat una experiència molt enriquidora comptar amb professionals en formació. Aquest any seguiran formant-se i entraran nous residents”. I ha afegit: “El reconeixement de la FHSJDM com a hospital col·laborador en la formació dels futurs metges de família al sector sanitari del Baix Llobregat Nord ha estat un fet molt positiu per a la nostra entitat. És el fruit del treball de moltes persones, algunes de les quals ja no són a la institució ni a la regió, però sense l’esforç de les quals aquest pas no hauria estat possible”.

La capacitat docent del centre ja havia estat reconeguda prèviament en altres àrees, però en el cas de l’àrea mèdica es duia a terme fonamentalment amb estudiants de pregrau. La incorporació dels MIR ha estat un estímul per a la millora constant i l’excel·lència acadèmica en un escenari d’intensa activitat quotidiana. Addicionalment els valors presents en aquesta promoció han facilitat la seva incorporació als equips, la relació entre companys i la transmissió intergeneracional dels aspectes més holístics de la professió.

Reptes de futur per als residents a la FHSJDM

Els tres residents ja han entrat en el segon any de formació a la FHSJDM. Cadascun d’ells amb diferents objectius. D’una banda, la Florence Medina comenta: “Aquest any serem una mica més autònoms i, només aquest fet, ja és un repte. A part d’això, un objectiu important per a mi és poder dur a terme més tècniques mèdiques i poder aprendre més des d’urgències”. D’altra banda, el Santiago López diu que vol “seguir perfeccionant els coneixements adquirits, sobretot en l’àrea de l’ecografia i la cirurgia”. I finalment, l’Álvaro Maldonado també fa referència a augmentar el grau d´autonomia de manera progressiva, però destaca que “seria genial, a més, poder fer alguna guàrdia a la base del SEM que tenim a l’hospital. Seria molt enriquidor per a nosaltres! També vull seguir aprenent algunes tècniques que trobo molt interessants, com l’ecografia d’urgències”.