Estudiants del Cicle Formatiu de Tècnics d’Emergències Sanitàries de l’Institut d’Estudis Mèdics realitzen les seves pràctiques hospitalàries a la FHSJDM

03 març 2021 | Notícies
Pràctiques TES_IEM FHSJDM

El passat mes de novembre, l’Institut d’Estudis Mèdics (IEM) i la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) van signar un conveni de col·laboració docent per a la realització de les pràctiques hospitalàries dels seus alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mig de Tècnics d’emergències Sanitàries  (TES). Les pràctiques són una gran novetat dins del cicle formatiu ja que permet als estudiants de TES, professionals eminentment prehospitalaris,  conèixer en primera persona el funcionament i el dia a dia de les urgències hospitalàries.

Un gran nombre d’alumnes ha pogut finalitzar ja les pràctiques i tant l´IEM com la FHSJDM valoren molt positivament l’experiència. La Sra. Begoña Gil, Cap d’àrea  de formació del centre hospitalari de Martorell, ha assenyalat que “el grau de formació que tenen els alumnes i la seva implicació durant les pràctiques a l’hospital han estat molt alts i molt ben valorats per tot el personal d’urgències de la FHSJDM” Els propis estudiants han agraït i valorat com a molt necessària la formació prèvia a la realització de la pràctica extrahospitalària.  Per la seva part el Dr. Agusti Ruiz, Director Gerent del IEM ha destacat que: “La introducció d’aquestes pràctiques ha estat un pas endavant per a la millora qualitativa i la professionalitat dels nostres sanitaris”.  Des de la seva posta en marxa, el programa compta amb l’aval de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES).

Durant el període de pràctiques, els alumnes del TES han pogut experimentar la realitat d’un servei hospitalari en 3 àmbits clau relacionats amb la seva professió futura:

  • La zona de triatge, a l’entrada d’urgències, on han pogut observar els procediments i la manera de treballar, tant del personal com dels seus futurs col·legues TES en el moment del transfer.
  • Una sala de boxes d’urgències. Han pogut observar les primeres actuacions a urgències tant del personal d’infermeria com el de medicina i auxiliars. I els ha permès veure “in situ” un primer abordatge mèdic a aquests pacients, la seva orientació diagnòstica i el seu tractament.
  • Portalliteres. Practicar amb ells els ha permès participar en els diferents tipus de transport i transfer interhospitalari. Des de les sales d’urgències a quiròfan, passant per la sala de TAC, entre d’altres.