Èxit de participació al taller de Sexualitat i Menopausa impartit per la llevadora de la FHSJDM, Cecilia Rivas dins del programa del 8M de l’Ajuntament de Martorell

13 març 2024 | Notícies
Taller Sexualitat i Menopausa FHSJDM 2024

Aquest dimarts, 12 de març, s’ha celebrat el taller sobre Sexualitat i Menopausa a càrrec de Cecilia Rivas,  llevadora i sexòloga de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) amb la participació de més de 50 dones. La sessió forma part del programa del 8M Dia Internacional de la Dona que organitza l’Ajuntament de Martorell i que aquest any té com a lema, Dones unides i deixant petjada. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora d’Igualtat, Remedios Márquez.

 

Taller Sexualitat i Menopausa FHSJDM 2024

Teresa Torras, responsable de Comunicació de la FHSJDM presentant a Cecília Rivas, llevadora i sexòloga de la FHSJDM

El taller ha tingut com objectiu desmentir els mites de la sexualitat en la menopausa, i encarar-la com una etapa més de la vida que cal reinventar i gaudir.  Cecilia Rivas ha assenyalat: “Fins fa pocs anys no hi ha hagut educació sexual, fet que ha portat a un gran desconeixement de la menopausa i ens ha portat a limitar-nos a l´hora de gaudir d’una satisfactòria vida sexual”  però també ha afegit: “Afortunadament les coses van canviant”.

Durant la sessió, Rivas ha anat plantejant i donant resposta a totes aquelles preguntes que les dones es fan quan arriben a aquesta etapa de la vida: què passa en els nostres cossos quan ens acostem a aquesta etapa de la vida?; com afecten els canvis a la nostra vida sexual?; són tots símptomes inherents a l’edat que només ens queda acceptar o hi ha alguna manera de viure’ls d’una forma més satisfactòria?

El tancament de la sessió ha estat a càrrec de la regidoria d’Igualtat de l´Ajuntament de Martorell, Remedios Márquez, que ha destacat l’interès i la claredat com s´han plantejat els diferents punts relacionats amb la menopausa i ha agraït a Cecilia Rivas i a la FHSJDM la participació en el programa del 8M.

Taller Sexualitat i Menopausa FHSJDM 2024

Remedios Márquez, regidoria d’Igualtat de l´Ajuntament de Martorell amb Cecília Rivas