| Contactar |

Gran èxit de participació a la xerrada sobre la prevenció de les malalties cardiovasculars, organitzada per la FHSJDM com a suport a la Marató de TV3

16 desembre 2022 | Notícies
Xerrada FHSJDM Marató 2022

Més de 60 persones han assistit a la xerrada que ha organitzat la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) amb la col·laboració del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

La prevenció de les malalties cardiovasculars ha estat el tema tractat entre l’equip de metgesses del servei de cardiologia de la FHSJDM,  Dra. Maria Mimbrero, Dra. Adriana Soto i Dra. Maria Ysabel Saldarriaga, en un debat moderat per la Dra. Carme Serrano, cap Departament Medicina del centre. L’acte, celebrat a la Biblioteca de Martorell, ha comptat amb la presència de les regidores de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende,  d’Ensenyament i Salut, i Belén Leiva, de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació. Aquest acte forma part de les iniciatives en favor de la Marató de TV3 que es porten a terme a tot Catalunya. 

Xerrada FHSJDM Marató 2022

Durant la xerrada s´ha emfatitzat sobre la importància de la prevenció com a eina per a prevenir aquestes malalties, tal com ha destacat la Dra. Mimbrero: “Sempre podem tenir una predisposició genètica a patir aquest tipus de malalties, però  si nosaltres tenim un estil de vida saludable, podem fer molt per prevenir-les”. I ha concretat:  “I quin és aquest estil de vida saludable? Hem de tenir una alimentació saludable, tenir també cura de la nostra salut mental doncs l’estrès és un factor de risc cardiovascular, tenir una vida activa, ens hem de moure, fer un bon descans, … i el contacte amb la natura és també un element molt important i que hem perdut.” Tots aquests consells apareixen al llibre “Cambia tus hábitos” de la Dra. Mimbrero, recentment publicat.

Xerrada FHSJDM Marató 2022

Per la seva banda, la Dra. Soto ha recordat: “Hi ha un percentatge molt elevat d’afectats per  malalties cardiovasculars i la gent no n’és conscient”. I la Dra. Saldarriaga ha volgut reafirmar la importància de canviar els hàbits i ho ha exemplificat: “El que és més difícil és començar. Per exemple, caminar 30 minuts al dia. El primer dia et costarà, el segon no tant, fins que després del primer mes ja es convertirà en una rutina i ho necessitaràs”.

Amb aquesta iniciativa, hem volgut sumar-nos a la difusió a la població de la prevenció com a clau per a controlar les malalties cardiovasculars, que són la principal causa de mort en els països desenvolupats.

Des de la FHSJDM hem aportat el nostre granet de sorra per ajudar a conscienciar a portar un estil de vida saludable i seguir fent BUM, BUM! durant molt de temps, com ens emplaça La Marató d’aquest any.

#laMaratóSempreBatega❤️