| Contactar |

La creixent humanització del part a la FHSJDM explicada per les seves protagonistes

21 setembre 2022 | Notícies
Humanització part FHSJDM v

Gran èxit de la xerrada que es va celebrar ahir al Círcol sobre la creixent humanització dels parts a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM). L´Amaranta Eles, del nostre equip de llevadores i l´Esther Ratia, ginecòloga del centre hospitalari, han exposat el  treball que han fet per humanitzar els parts, amb iniciatives pioneres a l’estat  com el Centre de Naixements.

D’altra banda, també s’ha explicat  com és l’experiència  de donar a llum a la FHSJDM, per part de la Raquel i la Mariona, dues mares que van donar a llum fa poc; l’una a la sala de parts i l’altra al Centre de Naixements.

Humanització part FHSJDM

S´ha volgut destacar com durant  els darrers anys s´ha estat treballant perquè aquesta humanització sigui una realitat, destacant la importància que té l’opinió de la mare a l´hora de prendre decisions sobre el seu part.  Des de la FHSJDM es vol que les dones que van a parir es sentin escoltades i acompanyades en tot moment. Avui el 51% dels parts que s’atenen al centre hospitalari són parts naturals.

Aquesta xerrada forma part del cicle sobre dona i salut ‘Que visquin les dones!’, organitzat per la Regidoria d’Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació de l´Ajuntament de Martorell.

Xerrades, tallers i activitats sobre salut de les dones i un congrés 

El 28 de maig ha estat el  tret de sortida de les jornades ‘Que visquin les dones!’, un compendi de més de 25 xerrades, tallers i activitats diverses sobre la seva salut i benestar, temàtiques i elements de debat al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, del que Martorell en serà subseu el novembre.