| Contactar |

La Dra. Ana Cristina Filloy modera un dels blocs de la XXVIII Jornada catalana de diagnòstic prenatal ecogràfic

22 Març 2021 | Professionals
XXVIII Jornada catalana diagnòstic prenatal ecogràfic 2021 FHSJDM

El passat 19 de març es va celebrar la XXVIII Jornada catalana de diagnòstic prenatal ecogràfic i la Dra. Ana Cristina Filloy, coordinadora mèdica del servei de ginecologia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) hi va formar part com a moderadora d´un dels blocs de presentació de casos.

La seva participació es va centrar en analitzar les presentacions i realitzar qüestions sobre la metodologia emprada, la finalitat, maneig i conductes posteriors, tot amb l’objectiu de perfeccionar el diagnòstic prenatal i el tractament. “Aquest tipus de jornades”, destaca la Dra. Filloy, “permeten que els metges més joves es comencin a familiaritzar amb el món de les ponències i presentacions. I també ens dona la possibilitat de reunir-nos (de manera virtual en les circumstàncies actuals)  a tots aquells professionals que compartim un objectiu comú, con les avantatges que això suposa de perfeccionament de la tècnica i el treball en equip”.

Segons la Dra. Filloy “En els darrers anys, l’avenç en el diagnòstic prenatal ha crescut de manera exponencial, ja que som capaços de detectar en etapes avançades de la gestació, malformacions o anomalies  majors i menors”. I afegeix: “I el que és més important, podem relacionar-les amb el seu codi genètic,  amb l’estudi dels progenitors (en el cas que estigui indicat i tenint en compte la importància que això té per aquesta i futures gestacions) i la possibilitat de facilitar informació sobre l´evolució de l’anomalia detectada, el llarg de la vida del nen, si aquesta anomalia no és incompatible amb la vida”.

La Dra. Ana Cristina Filloy és membre de la SESEGO (Sección de Ecografía de la Sociedad Española de Ginecología y Obstetricia) i treballa estretament amb la secció de medicina fetal de l’Hospital Sant Joan Déu d´Esplugues /Hospital Clínic, amb qui comparteix casos i també participa en les reunions setmanals que es fan sobre medicina fetal.