| Contactar |

La Dra. García Pelegrí de la FHSJDM ens convida a la reflexió en el llibre “Microhistorias: lo que aprendí de mi experiencia y mis compañeros”

25 Febrer 2021 | Professionals
Microhistorias Dra García Pelegrí FHSJDM 2021

La Dra. Sara García Pelegrí, Coordinadora d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha escrit un llibre de petites històries que reflecteixen la pràctica clínica habitual a l’hospital i a la consulta mèdica.  

L’autora acaba cada un dels 27 relats de Microhistorias: lo que aprendí de mi experiencia y mis compañeros amb petites reflexions personals que transmeten una gran calidesa cap el pacient.

L’obra recull moltes situacions que tenen com a objectiu distreure, però al mateix temps conviden a la reflexió, en especial del qui ha estat pacient. La Dra. García Pelegrí, tot i que li costa molt dir quina destacaria per sobre de les altres, afirma que la titulada “Dile a Olga”, “és una de les que més em va impactar en el moment que la vaig viure. De fet, és l’únic nom propi que apareix al llibre”.  I també destaca “els dos relats on explico  la mort dels meus avis”.

Tal com assenyala la Dra. García Pelegrí, “la motivació principal per escriure el llibre va ser descarregar la gran càrrega emocional que va suposar la primera onada de la COVID-19”. I afegeix: “Em va servir molt per tranquil·litzar-me, per deixar anar part de la tristor, la culpa… I com que em va anar bé,  vaig decidir seguir escrivint altres històries del passat, que també m’havien marcat d’alguna manera”.

Microhistorias: lo que aprendí de mi experiencia y mis compañeros, és un llibre que vol mostrar el cantó més humà del professional sanitari i la seva implicació en vers els seus pacients i la societat, més enllà de l’atenció sanitària.