| Contactar | Mapa web

La Dra. Marta Vidal de la FHSJDM participa a #INOBLIDABLES, acte commemoratiu pels metges i metgesses davant la pandèmia Covid-19 organitzat pel COMB

01 Abril 2022 | Professionals
Acte COMB #INOBLIDABLES FHSJDM

El passat 7 de març, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) va organitzar #INOBLIDABLES, un acte de reconeixement de l’esforç, la dedicació i la implicació dels metges i metgesses davant la pandèmia Covid-19, i per recordar els i les professionals que ens han deixat a causa de la malaltia.

Durant l’acte, es van recollir les veus i l’experiència de professionals sobre diferents moments i aspectes de la pandèmia, diferents testimonis de les experiències viscudes des dels diferents àmbits i especialitats. La Dra. Marta Vidal, metgessa internista de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), hi va participar amb l’experiència viscuda en l’esclat inicial de la pandèmia.

Durant la seva intervenció, la Dra. Vidal va destacar: “Solidaritat, treball en equip. No teníem horari. Tothom  s’arremangava per donar tot el temps del món. Aprenentatge, vam aprendre moltíssim. Compartir experiències, dins i fora de l’hospital… La soledat dels nostres pacients ens destrossava per dins, així com la de les seves famílies” I va acabar el seu testimoni dient: “I un profund agraïment perquè el món s’havia aturat i nosaltres ens sentíem útils. I això és molt d’agrair”.

L’esdeveniment va estar dividit cinc grans blocs on es va anar explicant diversos moments de la pandèmia: l’esclat inicial i les primeres mesures de contenció de la COVID-19 als països veïns; la primera onada i els moments de por, incertesa i desbordament; l’esforç i la solidaritat mostrats pels professionals i per la societat civil); l’esperança que va suposar l’arribada de les vacunes, i els aprenentatges i les necessàries propostes de futur per enfortir el sistema sanitari després de la pandèmia.

Durant l’acte, es va presentar, així mateix, un vídeo on es mostrava el procés creatiu d’una peça artística, obra de l’artista Joan-Pere Viladecans, que s’instal·larà properament al Col·legi de Metges de Barcelona en memòria i com a homenatge a l’esforç col·lectiu dels professionals i, en especial, als metges i metgesses morts per la COVID19.

L’acte fou conduït pel periodista Antoni Bassas i va comptar amb la participació d’artistes de diferents àmbits com la Sílvia Bel,  Juan Manuel Galeas, José Santiago, Judit Nedderman i Quartet Melt.