La Dra. Marta Vidal, metgessa internista de la FHSJDM, present a l’acte d’inauguració de l’obra “NUS” de Joan-Pere Viladecans, homenatge a la tasca i el compromís dels professionals durant la pandèmia

28 octubre 2022 | Notícies

Ahir es va presentar a l’espai exterior del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), l’obra Nus, una escultura original que l’artista Joan-Pere Viladecans ha realitzat en homenatge a la tasca i el compromís dels metges i metgesses que, durant la pandèmia de COVID-19 i juntament amb la resta de professionals sanitaris, van tenir cura de tothom.  

El descobriment de l’obra va comptar amb una representació dels professionals, entre els quals es trobava la Dra. Marta Vidal, metgessa de la UFISS, adjunta del Servei de Medicina Interna de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM),  de l’artista i de representants institucionals i del CoMB. El músic Manu Guix i integrants de l’orquestra de metges Ars Medica van acompanyar musicalment l’acte.

Una obra “alegre i il·lusionada”

Nus és una escultura realitzada en resina i ànima d’acer inoxidable, de dos metres i mig d’alçada i 400 quilos de pes. L’escultor Joan-Pere Viladecans descriu l’obra com “la figura d’un gran nus enmig d’una corda tensada que neix d’un suport amb formes ambigües que, per una banda, representen les onades del nostre Mediterrani i, per l’altra, recorden elements que fan referència a virus, bacteris, microbis…” Els colors de Nus són el blauet mediterrani, el nacrat i el blanc.