| Contactar | Mapa web

La FHSJDM actualitza la senyalització de la XCHSF per a commemorar la “XXII Setmana Sense Fum”

25 Maig 2021 | Notícies
Nova senyalització XCHSF FHSJDM 2021

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) participa en la XXII Setmana Sense Fum i ho fa, entre d’altres iniciatives, amb la implantació de la nova senyalització de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum (XCHSF). La “XXII Setmana Sense Fum”, que se celebra del  25 al 31 de maig de 2021 sota el lema “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”, és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), on també hi participa la XCHSF.

 

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Per aquest motiu, durant tota la setmana, a l’entrada de la FHSJDM, de 10.00h. a 12.00h., a tots aquells que dipositin una cigarreta a l’urna que hi haurà, se’ls lliurarà una planta, una manera simbòlica de mostrar la  lluita contra el tabac.

XXII Setmana Sense Fum 2021 FHSJDM

A més a més, es podrà veure al centre hospitalari, l’exposició creada amb totes les fotos, dibuixos, frases inspiradores i/o motivadores relacionats amb el tabac com a problema per la nostra salut i la de  tots els que ens envolten i estimem  que han participat en el concurs organitzat per la Comissió Hospital Sense Fum de la FHSJDM. El guanyador del concurs serà escollit per la Comissió Hospital Sense Fum de la FHSJDM  el proper 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac, i rebrà un premi de 100 euros.

I pel que fa als professionals, s’està treballant per part de la Comissió Hospital Sense Fum de l’Hospital, el foment d’alternatives per eliminar el tabac del dia a dia. Actualment, s’està elaborant un procediment per ajudar als professionals que volen deixar de fumar, posant a la seva disposició medicació i acompanyament psicològic en grups de treball que els pugui ajudar en la deshabituació del tabac.

La FHSJDM ha posat també en marxa un altre projecte, on es treballarà amb la secció de Pneumologia del centre hospitalari, per crear una sèrie de procediments i fórmules pels usuaris que tinguin la intenció de deixar de fumar.