La FHSJDM amb l´associació La Capsa del Records per donar suport a les famílies davant la mort perinatal

05 setembre 2022 | Notícies

L’associació La Capsa dels Records i la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) seguim col·laborant per donar suport a les famílies davant la mort perinatal.

Des de l’agost del 2020 a la FHSJDM rebem les capses dels records i les lletres que aquesta entitat prepara per a les famílies que han tingut una mort perinatal. Des d’aquí volem agrair a @lacapsadelsrecords la seva tasca (linktr.ee/lacapsadelsrecords).

La Capsa dels Records, associació sense afany de lucre, vol donar visibilitat al dol conegut com a Dol Perinatal i Gestacional, també anomenat “dol silenciat” i per fer-ho, l’entitat ha entregat més de 1.000 capses a 30 hospitals de tota Catalunya que ajuden tant al personal sanitari com a les famílies que les reben.

Aquestes capses sorgeixen de la necessitat, després d’una pèrdua, de generar records dels fills que no arriben a viure ja sigui al llarg de l’embaràs com al cap de poques hores de néixer. El contingut de les capses està pensat i creat per famílies que han patit aquestes pèrdues i coneixen com el procés de dol pot ser més suportable.

Les capses són obertes, fet que permet que la família afectada pugui incloure-hi els elements que consideri necessaris per recordar el seu nadó.

La Capsa dels Records II FHSJDM

La dada és que 1 de cada 4 embarassos acaba amb la pèrdua, i als hospitals cada vegada es pren més consciència d’aquesta situació. És per això que, juntament amb protocols d’actuació, que van des de l’atenció psicològica fins a grups d’ajuda mútua, els centres hospitalaris han incorporat les capses i que els ajuden a acompanyar a aquestes famílies.

L’associació La Capsa dels Records pretén ajudar les famílies que sovint se senten soles, perquè puguin sortir de l’hospital amb un record del seu fill o filla.

Sobre l’associació La Capsa dels Records

És una associació sense afany de lucre amb seu a Tordera que compta amb més de 150 voluntaris/es que confeccionen de forma artesanal cada un dels elements que formen les capses. Maria Simon i Dispès n’és la fundadora, després d’haver perdut l’Estel, a la setmana 22 de gestació.

Si voleu més informació, podeu trobar-la al seu instagram: @lacapsadelsrecords

#dolperinatal #humanització #capsadelsrecords #fhsjdm