La FHSJDM incorpora un nou equip de mamografia d’última generació

19 octubre 2023 | Àrea professional
Dia Mundial Càncer de Mama FHSJDM 2023

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) renova la seva tecnologia al Servei de Diagnòstic per la Imatge amb la incorporació d’un equip de mamografia d’última generació amb un disseny més ergonòmic que facilita el confort i minimitza les molèsties a la pacient.

El nou equip de la FHSJDM  és l’únic que permet millorar la capacitat diagnòstica sense perjudici per a la pacient, ja que no augmenta la dosi de radiació perquè realitza estudis de tomosíntesi 3D amb la mateixa dosi que els estudis 2D.

Mamògraf FHSDM 2023

Una altra de les modalitats que permet és la mamografia amb contrast, que afegeix informació funcional a la imatge morfològica de la mamografia convencional. Així mateix, facilita eines d’intervencionisme mamari innovadores com és la biòpsia de mama que fa més fàcil l’accés a lesions no identificables amb els mètodes habituals, així com una estació de diagnòstic amb eines avançades que milloren la interpretació per part del radiòleg.

Amb aquesta nova adquisició, la FHSJDM es converteix en un dels 4 centres a Catalunya que disposa de la tècnica avançada de biòpsia de mama amb contrast en un mamògraf, dotant el centre de capacitats diagnòstiques fins ara no disponibles i fent un salt qualitatiu significatiu en el diagnòstic del càncer de mama.

 

Foto portada: Mª Eugenia Vicente. Tècnica del Servei de Radiologia; Dra. Mar Alarcón. Metgessa adjunta del Servei de Radiologia; Alicia Lobo. Tècnica del Servei de Radiologia i Dr. Diego Llanos. Metge adjunt del Servei de Radiologia.