| Contactar | Mapa web

La FHSJDM millora el temps de triatge a Urgències

18 Març 2021 | Notícies
Nou ordinador triatge Urgencies FHSJDM

Des del passat mes de febrer, la Fundació Hospital San Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha implementat un ordinador d’ús exclusiu pel triatge a l’arribada de les ambulàncies que ha permès una millora important de  temps.

Amb la implementació d’aquest nou sistema, no només es millora el temps de triatge, sinó que es dona una nova eina de suport a l’equip d’infermeria. La FHSJDM espera que aquest nou recurs també permeti donar un servei de major qualitat a l’usuari.

La importància del triatge a Urgències

El triatge consisteix a classificar els pacients que acudeixen a un servei d’urgències de l’hospital per tal que siguin atesos segons el grau d’urgència del seu cas i amb independència de l’ordre d’arribada. D’aquesta manera, s’estableixen els temps d’espera més raonables per a què l’equip mèdic els pugui visitar i tractar.

El model de triatge de l’atenció urgent té com objectiu:

  1. Assegurar una valoració ràpida i ordenada de tots els pacients a la seva arribada a urgències, per identificar els cassos més aguts que requereixen una atenció mèdica immediata.
  2. Organitzar l’ingrés dels pacients per la seva atenció, segons la prioritat i els recursos físics i humans disponibles.
  3. Assignar  l’àrea de tractament adequada.
  4. Disminuir l’ansietat del pacient i de la família a l’establir una comunicació inicial i donar informació sobre el procés d’atenció.