La FHSJDM organitza la I Jornada Cefalees Baix Llobregat Nord

09 juny 2023 | Àrea professional
I Jornada Cefalees Baix Llobregat Nord FHSJDM

Aquest divendres, 9 de juny s’ha celebrat al Molí Empresa de Martorell, la I Jornada Cefalees Baix Llobregat Nord, avalada per la Societat Catalana de Neurologia i organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) que ha comptat amb l’assistència de més de 50 professionals. La sessió ha estat inaugurada pel Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM, juntament amb la Dra. Carmen Serrano, cap del Departament de Medicina de la FHSJDM i responsable de la jornada.

Inaguració Jornada Cefalees 2023 FHSJDM

Dra. Serrano i Dr. Trelis, inaugurant la I Jornada Cefalees Baix Llobregat Nord2023 FHSJDM

Durant el matí, els diferents especialistes han presentat ponències relacionades amb les cefalees, en les quals s’ha posat focus en  la importància d’aprofundir en la interacció entre els diferents professionals que donen servei al pacient. En la primera ponència, el Dr. Rafael García Prado, adjunt a direcció  del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord, ha presentat: “Des del Metge de Família al Neuròleg”.

Dr. Rafael García Prado

Dr. Rafael García Prado

A continuació, la Dra. Sílvia Cusó de la Unitat de Neurologia de la FHSJDM ha parlat sobre “La migranya episòdica, com la diagnostiquem i com la tractem.” I tot seguit,  s’ha tractat la migranya cronica de la mà de la Dra. Mariam Alkhawaja, també metgessa de la Unitat de Neurologia de la FHSJDM.

Dra. Silvia Cusó

Dra. Silvia Cusó

Dra. Mariam Alkhawaja

Dra. Mariam Alkhawaja

La segona part de la jornada ha començat amb la ponència “Teràpies avançades: Anticossos monoclonals”, presentada pel Dr. Mariano Huerta de la Secció de Neurologia de l’Hospital de Viladecans i de la Unitat de Cefalees de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Tot seguit, Beatriz Zurita, del Servei de Farmàcia de la FHSJDM, ha plantejat:  “Migranya: un mal de cap menys?”. I per últim, el Dr. Jordi Sanahuja del  Servei de Neurologia de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha fet una ponència sobre:  “Migranya en acció. Ruta al territori”.

Dr. Mariano Huerta

Dr. Mariano Huerta

Beatriz Zurita

Beatriz Zurita

Dr. Jordi Sanahuja

Dr. Jordi Sanahuja

La jornada ha estat clausurada per la Dra. Serrano i ha volgut destacar la importància de compartir coneixements: “Aconseguim millorar la competència en el diagnòstic i tractament de la migranya episòdica i crònica, conèixer les teràpies avançades, entendre millor l’impacte de la malaltia i participar en el consens entre els nivells assistencials per establir una ruta de migranya al territori”.

Des de la FHSJDM agraïm a tots els ponents el nivell de les seves presentacions i també a tots els assistents la seva participació, entre tots s’ha aconseguit que la I Jornada Cefalees Baix Llobregat Nord hagi estat un èxit.