La FHSJDM celebra la primera Jornada d’Endocrinologia Baix Llobregat Nord amb un gran èxit d’assistència

29 abril 2024 | Notícies
I Jornada Endocrinologia Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

Més de 80 persones participen a la I Jornada d’Endocrinologia Baix Llobregat Nord organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) amb l´aval de la Societat Catalana d’Endocrinologia i Nutrició (SCEN) i que ha tingut lloc aquest divendres, 26 d’abril a Martorell. La trobada s’ha centrat en l’abordatge de l’obesitat i la diabetis en el territori i ha comptat amb la participació de professionals de tota l’àrea d’influència del centre hospitalari.

I Jornada Endocrinologia Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

Inauguració de la jornada a càrrec de la Dra. Carme Serrano, cap del servei de Medicina de la FHSJDM i del Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM

La Dra. Carme Serrano, cap de servei de Medicina de la FHSJDM, ha assenyalat: “Estem molt contents de poder aglutinar tots els professionals que treballen en aquest àmbit i oferir un punt de trobada per parlar i debatre sobre l’obesitat i la diabetis”. I ha fet èmfasi amb dos punts: “M’agradaria destacar la importància de l’abordatge de l’obesitat des d’un punt de vista holístic i comunitari, com a patologia crònica, i el paper que podem jugar els professionals per evitar  la seva estigmatització i també les experiències compartides sobre les noves eines de monitorització de glucosa i les oportunitats diagnòstiques, educatives i per suposat terapèutiques que ofereixen”.

Sra. Mireia Cabrera. Dietista-Nutricionista APiC a l’EAP Martorell Urbà i EAP Martorell Rural. Sr. Joan Veny. Fisioterapeuta en Atenció Primària i Comunitària en l’EAP Martorell Rural. Sra. Laura Castillo. Referent de Benestar Emocional i Comunitari a Martorell Rural. Sra. Andrea Márquez. Referent de Benestar Emocional i Comunitari a Abrera. Sra. Raquel Nieto. Infermera Clínica Territorial del SAP Alt Penedès- Baix Llobregat Nord. Coordinadora del projecte ARES AP. Dra. Cèlia Cols. Metgessa de Família EAPP St Esteve SesroviresSanitàries – Comisión de Formación Continuada del SNS. Sra. Àfrica Pedraza. Servei de Farmàcia. Atenció Primària Metropolitana Sud

L’objectiu de la Jornada ha estat millorar els coneixements sobre aquestes patologies dels professionals que en tenen cura. Durant la sessió s´ha treballat el tema de la ruta d’actuació en l’atenció a persones amb obesitat, la promoció d’una major conscienciació sobre la malaltia, així com, les diferents alternatives terapèutiques. A més, s´ha aprofundit  en el maneig de les complicacions agudes de la diabetis i a conèixer la nova eina diagnòstic-terapèutica sobre el maneig de la diabetis tipus 2, la monitorització contínua de glucosa amb sensors.

Dra. Montse Prados. Metgessa Adjunt Endocrinologia, Diabetis i Nutrició FHSJDM. Dr. Joaquim Ripollés. Metge Adjunt especialista en Endocrinologia, Diabetis i Nutrició FHSJDM. Dra. Vanesa León. Metgessa de Família. CAP Esparreguera. Sra. Eva Ordoñez. Infermera Educadora en Diabetis FHSJDM. Sra. Virginia Hernández. Infermera Atenció Primària. CAP Masquefa. Dr. Aitor Gargallo. Metge de Família. CAP Pallejà

Com a cloenda, la Dra. Serrano ha remarcat: “La trobada d’avui forma part d’una sèrie de jornades  que hem liderat des de la FHSJDM al Baix Llobregat Nord per tractar temes que cal que treballem de manera consensuada des de tots els àmbits de la salut i que no es podrien dur a terme sense el compromís de tots els nivells assistencials del territori”.

Des de la FHSJDM, donem les gràcies a tot l’equip del servei d’Endocrinologia per l’organització i a tots els ponents i assistents per la participació i el debat!