| Contactar | Mapa web

La FHSJDM se suma a la commemoració del Dia Mundial del Donant de Sang

14 Juny 2022 | Notícies
DONA UN PAS, DONA SANG FHSJDM

Avui, 14 de juny,  se celebra el  Dia Mundial del Donant de Sang, com a homenatge a totes les persones que donen sang per ajudar a salvar vides.  La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) s’uneix aquest tribut fent una crida a la importància de la donació de sang per a salvar vides.   

L’Organització Mundial de la Salut (OMS)  commemora cada any aquesta diada per  destacar i agrair  la contribució essencial dels donants de sang per salvar vides, generar una àmplia conscienciació pública de la necessitat de comptar amb donacions de sang periòdiques no remunerades i enfortir la solidaritat comunitària i la cohesió social.

Son necessàries més donacions per atendre les persones malaltes

Les transfusions als hospitals augmenten cada any i per això calen més donacions per garantir els tractaments. Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitarem sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això és important conscienciar-nos de mantenir les donacions regularment.

La donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre les persones malaltes de Catalunya.

10.000 donacions per encarar l’estiu

I tal com destaca el Banc de Sang, en un dia com avui, cal que més persones vinguin a donar per poder encetar les vacances d’estiu amb unes reserves de sang òptimes. La calor i les festivitats són dos elements que fan disminuir les donacions.

 

Per poder donar sang, només cal pesar 50 quilos o més i ser major d’edat. Els homes poden donar-ne quatre cops l’any i, les dones, tres, i se’n pot donar fins als 70 anys.