La FHSJDM se suma a La Marató 3Cat amb una xerrada sense tabús sobre salut sexual i reproductiva

30 novembre 2023 | Notícies
Xerrada Salut Sexual i Reproductiva Marató 2023_FHSJDM

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) recolza un any més a La Marató 3Cat amb la xerrada: Salut sexual i reproductiva, sortim del tabú i en parlem des de la FHSJDM.

La conferència vol contribuir a la tasca de La Marató d´enguany, que posa el focus sobre la salut sexual i reproductiva, conjunt de patologies que afecten més la població, en tots els aspectes i al llarg de tota la vida. La Marató vol donar visibilitat i normalitzar un àmbit de la salut i un seguit de patologies que, molt sovint, resten silenciades dins l’esfera íntima de les persones.

I per parlar-ne obertament, el proper dimecres, 13 de novembre a la Biblioteca de Martorell, comptarem amb dos professionals de la FHSJDM, la Dra. Soraya Arroyo, especialista en Ginecologia i Obstetrícia i el Dr. Cristóbal Ramírez, especialista en Urologia. La xerrada estarà moderada per la Dra. Ana Filloy i el Dr. Miquel Puyol, caps dels serveis de Ginecologia i Obstetrícia i Urologia respectivament de la FHSJDM

Uneix-te a nosaltres per aprendre, compartir i enderrocar tabús al voltant de la salut sexual i reproductiva. L’entrada és gratuïta.

RECORDA:

Data: Dimecres, 13 de desembre del 2023

Hora: 18.30 hores

Lloc: Biblioteca de Martorell

Reserva d’entrades: entrades.martorell.cat

T’hi esperem!

 

La salut sexual i reproductiva a Catalunya

La salut sexual i reproductiva es defineix com un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat i la reproducció. Un benestar que va més enllà de l’absència de malalties i la capacitat de reproduir-se, i que implica la llibertat i el respecte màxims en tots els sentits, incloent-hi l’expressió de gènere, la responsabilitat i la informació.

A Catalunya hi ha 3 milions de persones amb un problema de salut sexual o reproductiva i, cada any, n’apareixen al voltant de 211.000 nous casos. Dins aquest àmbit hi ha reconegudes més de 200 malalties i problemes, entre els que s’hi inclouen les patologies relacionades amb el sistema reproductor femení i masculí (entre altres, l’endometriosi, les disfuncions sexuals i del sòl pelvià, i el càncer de mama, de coll d’úter, de vagina o de pròstata); les infeccions de transmissió sexual (la clamídia, el virus del papil·loma humà, l’herpes genital i el VIH, per exemple); la medicina reproductiva (esterilitat, infertilitat i tractaments), les malalties relacionades amb l’embaràs, el part o el postpart (preeclàmpsia, diabetis gestacional, problemes de salut mental i dol perinatal, entre altres) i amb la menopausa.

 

Per a més informació sobre La Marató: La Marató de 3Cat (ccma.cat)