La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell inicia el projecte d’ampliació i remodelació

14 març 2019 | Notícies

El president de la Fundació Hospital Sant Joan de Martorell (FHSJDM) i alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca i membre del Consell de Direcció del CatSalut, Enric Llorca i el director-gerent de l’Hospital, el Dr. Manuel Álvarez han presentat el projecte d’ampliació i remodelacio de la FHSJDM al Molí Fariner de Martorell. L’acte ha comptat amb la presència d’alcaldes de les poblacions de referència de l´Hospital i representants de diferents organismes vinculats amb la FHSJDM.

La FHSJDM comença una nova etapa amb l’ampliació i reforma de les instal•lacions i equipaments. La finalitat és donar als usuaris i familiars de les seves poblacions de referència una adequada cobertura de les necessitats sanitàries i oferir unes millors condicions de treball als professionals de l’entitat.

Millores en la qualitat de l’atenció a la salut

L’actuació, que es portarà a terme en el 90% de l’Hospital, permetrà augmentar la superfície total en un 25%, incrementar la capacitat resolutiva i aconseguir millores en el confort dels pacients, familiars i professionals.

Entre les millores que s’aconseguiran, cal destacar que el servei d’urgències tindrà 49 boxs més, que representa un augment del 63% respecte els que té ara; també hi haurà un 15% més d’habitacions, que sumaran un total de 149. Pel que fa a l’àrea ambulatòria, hi haurà un increment del 75% de punts d’atenció que dotarà el centre amb un total de 56 punts més, inclosos els hospitals de dia. I quant a l’àrea quirúrgica, es disposarà d’un quiròfan més i una nova sala de dilatació.

El projecte preveu canvis importants en la infraestructura del centre, així com la construcció d’un nou edifici. Es durà a terme en 3 fases: la fase 0, en què s’actuarà sobre l’àrea ambulatòria i vestidors del personal; la fase 1, en què es treballarà l’ampliació de l’àrea d’urgències, la quirúrgica i la de farmàcia; i la fase 2, que se centrarà en el nou edifici ambulatori, hospitalització i serveis de suport.

Les obres han començat aquest mes de març i el temps d’execució de totes les fases serà de 8 anys. Mentre durin les obres, es mantindrà l’activitat del centre, minimitzant les afectacions per als usuaris.