La revista americana, Clinical Research in Urology (CRU), ha publicat un nou article del Dr. Cristóbal Ramírez de la FHSJDM a propòsit d’un cas.

11 desembre 2023 | Àrea professional
Dr. Cristobal Ramírez_FHSJDM

El Dr. Cristóbal Ramírez, metge especialista en Urologia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), ha aconseguit publicar un nou article a la revista Clinical Research in Urology a partir d’un cas clínic. L’article presenta la relació entre la Síndrome de Turner i les malformacions congènites del ronyó i del tracte urinari.

El cas presentat és el d’una jove amb antecedents de Síndrome de Turner i  nombroses patologies associades a aquesta síndrome, amb ronyó en ferradura, duplicació de sistemes col·lectors urinaris i megacaliosi, que es visita amb controls periòdics al servei d’urologia. L’article revisa les malformacions del tracte urinari, les característiques del trastorn genètic i l’associació entre ambdues.

Cal tenir en compte que el 80% dels pacients amb Síndrome de Turner tenen un nivell d’estudis mitjà-alt amb una bona integració a la societat, i poden assolir una esperança de vida alta. Per aquest motiu, cal tenir present que donat que a l’edat adulta els controls mèdics són irregulars i escassos, caldria insistir en visites mèdiques periòdiques de revisió de l’aparell endocrí, cardiovascular,  ginecològic i urològic per si presenten malformacions urinàries.

Davant d’una persona amb la síndrome i asimptomàtica, es recomana un seguiment anual amb analítica de sang, urocultiu i ecografia o TC abdominal amb contrast. És important recordar que la gestió d’aquests casos, ha de ser multidisciplinària a causa dels diferents òrgans que es veuen afectats.

Des de la FHSJDM donem l’enhorabona al Dr. Cristobal Ramírez per aquesta nova fita.

 

Per a més informació:

https://asclepiusopen.com/journals/clinical-research-in-urology/current-issue