La xerrada sobre la humanització del part a la FHSJDM tindrà lloc el dimarts, 20 de setembre

16 setembre 2022 | Notícies
Que visquin les Dones! FHSJDM 2022

Forma part del programa: “Que visquin les dones!”, organitzat per l´Ajuntament de Martorell

El proper dimarts, 20 de setembre a les 17h.,  la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) portarà a terme una xerrada  sobre la humanització del part al Círcol, situat a la Plaça de la Vila, 19 de Martorell.

Aquesta iniciativa forma part de les activitats que s’han organitzat des de la Regidoria de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació de l´Ajuntament de Martorell amb el títol: “Que visquin les dones!”, en motiu del Dia Internacional de l’Acció de la Salut per a les Dones.

La xerrada comptarà amb la participació de diferents professionals de la FHSJDM en l’àmbit de l´atenció al part,  Esther Ratia, ginecòloga i Amaranta Eles, llevadora, juntament amb dues mares que han donat a llum al centre hospitalari, una mare amb part natural al Centre de naixements, i  una altra a la sala de parts convencionals. 

L’objectiu de la FHSJDM, es  posar sobre la taula com en els darrers anys s´ha estat treballant perquè la humanització del part sigui una realitat i es vol donar a conèixer com s’articula l’atenció perquè l´opinió de la mare sigui fonamental a l´hora de prendre decisions sobre el seu part. Des de la FHSJDM, es vol que les dones que van a parir se sentin escoltades i acompanyades en tot moment independentment de com donin a llum.

Xerrades, tallers i activitats sobre salut de les dones i un congrés 

El 28 de maig, Dia Internacional de l’Acció de la Salut per a les Dones,  va ser el  tret de sortida de les jornades ‘Que visquin les dones!’, un compendi de més de 25 xerrades, tallers i activitats diverses sobre la seva salut i benestar, temàtiques i elements de debat al 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, del que Martorell en serà subseu el novembre.