L’equip de llevadores de la FHSHDM impulsa la donació de llet materna durant la commemoració del seu dia internacional

19 maig 2020 | Notícies
Adhesió FHSJDM al Dia internacional donació llet materna 2020

Avui se celebra el Dia Mundial de Donació de Llet Materna i l’equip de llevadores de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) si vol adherir per tal de conscienciar de la necessitats de llet per tots aquells nou nats, més de 600, que neixen cada any. Precisament aquest any, degut a la pandèmia del CoVID19, la manca de llet ha estat i és encara més important.

A principis de març, molts dels bancs de llet materna a tot l´estat, es van veure obligats a aturar les seves recollides. I tot i que durant les últimes setmanes han pogut seguir subministrant llet amb normalitat als nounats gràcies a les seves reserves, que funcionen amb una previsió d’uns dos mesos, en aquests moments, alguns ja comencen a veure el seu estoc compromès.

Adhesió FHSJDM Dia mundial donació llet materna 2020

El Banc de Llet Materna de Catalunya convida a tothom a impulsar la donació amb un  gest solidari que anima a fer pel Dia Mundial de la Donació de Llet és el que us mostrem al vídeo, que representa el moment de posar-se el tirallet. Destaquen que els sembla una bona manera de fer difusió de la donació i llencen el repte:  “Us atreviu a gravar-vos i compartir-ho a les xarxes? L’equip del @bancdellet ja ho hem fet”.

Una higiene més exhaustiva

Tot i que les mesures higièniques que han de seguir les donants a casa s’han reforçat per la pandèmia, les coordinadores dels bancs de tot l´Estat, no creuen que això suposi un obstacle per mantenir les donacions degut a que les mesures ja eren exigents i de fet estaven en la línia del que ara es recomana i no ha calgut fer massa modificacions en els protocols.

Per reforçar la seguretat però, en aquest moments, les dones han de realitzar el procés amb mascareta i netejar els pots, un cop tancats, amb alcohol de 70 graus, el que se suma a l’esterilització del material i el rentat exhaustiu de mans que ja es recomanava. A més, qualsevol mare que presenti símptomes de CoVID19 o hagi estat en contacte amb un infectat ha d’esperar trenta dies abans d’extreure llet per donar. Encara que l’evidència disponible mostra que la llet no és transmissora de la malaltia, es busca evitar que les mostres es puguin contaminar quan són manipulades a casa. Si es donés el cas, la llet es rebutjaria després de ser analitzada a l’hospital, on es realitza una anàlisi rigorosa. Cada gota compta: un litre de llet donada pot alimentar un nadó nascut amb 750 grams durant tres setmanes.

Adhesió FHSJDM Dia mundial donació llet materna 2020