| Contactar | Mapa web

L’equip d’Infermeria de la FHSJDM reconegut en el “Dia Internacional de la Infermera”

12 Maig 2020 | Notícies
Grup Infermeres FHSJDM

Les infermeres de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) han estat i són un dels col·lectius clau durant aquesta pandèmia del CoVID19 al nostre centre hospitalari. La gran tasca i l’esforç dia rere dia durant aquestes últimes setmanes, ens impulsen a retre’ls un homenatge que volem emfatitzar avui, el “Dia Internacional de la Infermera”.

Dia de la Infermeria 2020 FHSJDM

Durant tot el dia els professionals de la FHSJDM han pogut expressar missatges de suport a la tasca realitzada per l’equip d’infermeria. Els missatges ha estat diversos, però tots han mostrat la força del col·lectiu davant la pandèmia: passió, professionalitat, sacrifici, esforç, empatia, fortalesa, superació, energia … entre molts d’altres.

Dia Internacional de Infermeria 2020 FHSJDM

Dia Internacional Infermeria FHSJDM 2020

La FHSJDM vol reconèixer i destacar la seva gran vàlua professional i personal, fent una feina que moltes vegades posa en risc la seva pròpia salut i la de la seva família. A més, estan al costat dels pacients en els moments més delicats, posant de relleu la seva gran humanitat.

El nostre equip d’infermeres és un pilar importantíssim dins del nostre col·lectiu de professionals i ha permès que la FHSJDM tiri endavant en una pandèmia com la que estem vivint. Des d’aquí volem agrair tot el seu esforç i treball durant aquests dies tant difícils. Sense elles no ho estaríem aconseguint.

Dia Internacional de la Infermera

Avui, 12 de maig, per iniciativa del Consell Internacional d’Infermeria, es celebra el  Dia Internacional de la Infermera. La data representa un homenatge al naixement de Florence Nightingale, coneguda com la mare de la infermeria moderna i té com objectiu recordar i destacar la importàncies de les infermeres i infermers d’arreu de món per  a tota la societat a l´hora de prestar la seva atenció i cures a les persones que no necessiten.

2020, l’Any de la Infermera i la Matrona

I aquest any 2020 ha estat declarat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com l’Any de la Infermera i la Matrona i s’està impulsant amb el projecte NURSING NOW, el qual l’equip d’infermeria de la FHSJDM si va adherir a principis d’any.

La campanya internacional NURSING NOW promoguda per l’OMS  i el Consejo Internacional de Enfermeras (CIE) té com a objectiu demanar als governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis que valorin més a les infermeres i defensin el seu lideratge per millorar la qualitat de les cures i la millora de la salut de la població.

Les infermeres són l’eix dels sistemes sanitaris i tenen un paper crucial tant en la promoció de la salut com en la prevenció, el tractament i les cures, representant quasi la meitat dels treballadors sanitaris a tot el món. Per primera vegada, totes les nacions a nivell mundial s’han unit per retre homenatge a la important aportació a la salut de les persones que porten a terme diàriament infermeres i matrones a través de la seva feina en l’àmbit assistencial, en la investigació, l’educació per a la salut, la docència i la salut de les persones en general.