L’experiència al Centre de naixements de la FHSJDM, explicada per Roser Palau i Sara García en la presentació de les guies de pràctica clínica RQIA per a l’atenció al part

05 novembre 2021 | Àrea professional
Webinar Blanquerna_URLl Llevadores FHSJDM

Les llevadores referents de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), Roser Palau i Sara García, han explicat  l’experiència de la funcionalitat de la primera unitat liderada per llevadores a Catalunya i la posta en marxa del Centre de naixements i la seva consolidació, en el marc de la presentació  de les “Guies de pràctica clínica RQIA per a l’atenció al part normal en unitats liderades per llevadores”, els criteris d’inclusió recomanats i els resultats de la implementació a Irlanda del Nord, que ha realitzat el grup de recerca Global Health, Gender and Society (GHenderS) de Blanquerna-URL.

El webinar ha comptat amb ponents referents a nivell internacional en l’àmbit de l’atenció al part normal: el Dr. Ramon Escuriet, llevador, investigador principal del GHenderS de Blanquerna-URL i responsable de Salut Sexual i Reproductiva al Servei Català de la Salut, i la llevadora, investigadora del GHenders i professora a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, Anna Martin. Ambdós han parlat de l’evidència científica i la situació actual de les unitats liderades per llevadores a Catalunya.

Tot seguit, Anna Martin ha fet la presentació de les guies de pràctica clínica RQIA per a l´atenció al part normal i els criteris d´inclusió en unitats liderades per llevadores i ha introduït a la Dra. Maria Healy, directora del projecte de les guies RQIA d’atenció al part normal i professora a Queen’s University i la Dra. Patricia Gillen, codirectora del projecte i cap de recerca i desenvolupament per a infermeres i llevadores a Southern Health & Social Care Trust i professora a Ulster University, que han exposat els resultats de la implementació d’aquestes guies a Irlanda del Nord.

El tancament del webinar s’ha centrat en l´experiència del Centre de naixements de la FHSJDM, tant per part de les llevadores com de les usuàries, amb la participació d´una família que va donar a llum al Centre recentment, Ana Isabel Cuevas i Sergio Miguélez.

Llevadores FHSJDM

Les llevadores referents de la FHSJDM han destacat durant la seva presentació la importància de la implicació de la direcció de l´hospital i de tot l’equip de professionals per tirar endavant el projecte i la seva consolidació.  I han volgut remarcar,  l’increment de parts que hi hagut durant el darrer any a la FHSJDM, comparant-ho amb la resta d´hospitals de Catalunya.

Webinar Blanquerna_URLl Llevadores FHSJDM

 

Global Health, Gender and Society (GHenderS) de Blanquerna-URL

El grup de recerca Global Health, Gender and Society (GHenderS) es un grup d’ Investigació reconegut per la Universitat Ramon Llul (URL) que treballa en diferents línies d’investigació i que té com a investigador principal el Dr. Ramon Escuriet-Peiró.

Les seves línies d´investigació són:

  • Atenció a la salut sexual i reproductiva. Exploració, anàlisi i avaluació dels resultats en salut des de la perspectiva de l’organització dels serveis de salut, les cultures organitzacionals dels serveis i de les polítiques de salut.
  • Gènere i salut. Exploració de l’impacte de les polítiques de gènere, l’organització dels serveis i de les intervencions sobre els resultats en salut.
  • Aspectes socials. Exploració dels determinants socials, el context cultural amb perspectiva de gènere i els seus impactes potencials sobre la salut de les persones.

Accedint aquest link, us podeu baixar les guies: http://ghenders.eu/index.php/publicaciones/

I aquí podeu accedir a la sessió completa: https://youtube/XTnrYXie_KE