| Contactar | Mapa web

L’Hospital São João de Deus Vila Nova de Famalicão de Portugal visita la FHSJDM per conèixer amb detall el seu centre de naixements

11 Novembre 2019 | Notícies
Visita a la FHSJDM Hospital Portugal casa de naixements

Amb l’objectiu de posar en marxa un centre de naixements en el seu hospital, una comitiva formada per diferents especialistes de l’Hospital São João de Deus Vila Nova de Famalicão de Portugal, han visitat aquest dilluns, 6 de novembre Martorell per conèixer de primera mà el funcionament de la centre de naixements de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM).

La comitiva ha estat rebuda pel director-gerent de la FHSJDM, Manuel Álvarez, la directora infermera,  Miriam Algarra i la llevadora de referència, Roser Palau. El grup d´especialistes de l’hospital portuguès ha estat encapçalat per la Saritta Nápoles, ginecòloga-obstetra del centre, acompanyada per diferents membres de l´equip d’infermeres i infermers, especialistes en Salut Materna i Obstetrícia (EESMO) juntament amb membres de l’Associació Portuguesa pels Drets de les Dones en l’Embaràs i el Part (APDMGP).

La visita s’ha fet en el marc de la celebració de la primera Conferència Europea MUNet, amb el títol “Implementant centres de naixement a Europa: un esforç multidisciplinari”,  que ha organitzat la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, la xarxa de centres de naixements (Midfiwery Unit Network (MUNet)) i la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME), amb la City University of London,  els dies 4 i 5 de novembre a Barcelona. 

Roser Palau com a coordinadora del centre de naixements de la FHSJDM, ha participat com a ponent en un dels tallers titulat:  Com dissenyar un pla per obrir un centre de naixement.  L’han acompanyat la Dra. Lucia Rocca-Ihenacho, fundadora i directora executiva de MUNet i el Dr. Ramón Escuriet  del departament d’Atenció sanitària sexual i reproductiva del Servei de Salut Català de la Generalitat de Catalunya.