L’ús de la mascareta torna a ser obligatori a tots els centres sanitaris de Catalunya

09 gener 2024 | Notícies
Obligatorietat mascareta FHSJDM Gener 2024

Davant l’increment de contagis de virus respiratoris com refredats, grip i COVID, la mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya segons el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC):

RESOLUCIÓ SLT/16/2024, de 8 de gener, per la qual s’adopta l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en centres i serveis sanitaris per a la prevenció i el control d’infeccions.

“Les persones de sis anys en endavant queden obligades a l’ús de la mascareta sempre que es trobin en centres i serveis sanitaris (centres d’atenció primària, centres d’atenció hospitalària, centres d’atenció intermèdia, centres d’atenció a la salut mental). Aquesta obligació s’estén a les persones treballadores, els visitants i els pacients, amb l’excepció de les persones ingressades quan romanguin en la seva habitació”.

Per aquest motiu, a partir d´avui, dimarts, 9 de gener del 2024, per accedir a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), caldrà portar la mascareta.

 

Recordeu:

Les mascaretes, conjuntament amb el rentat freqüent de les mans i la distància entre persones, són una de les mesures de protecció efectives que cal utilitzar sempre que tinguem símptomes de grip, COVID-19 o de qualsevol malaltia respiratòria.

Les mascaretes tenen dues funcions bàsiques:

  • Protegir altres persones dels patògens que exhalem en respirar i de la nostra saliva.
  • Protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de possibles virus i bacteris que poden exhalar altres persones.