Martorell acull la XXII Jornada de la Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi (XULA)

10 octubre 2019 | Notícies
Jornada XULA 2019

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha organitzat aquest any la jornada de la Xarxa d’Unitats de Lípids i Arteriosclerosi (XULA), que enguany ha arribat a la seva 22ª edició i ha comptat amb la participació de més de 90 professionals d’hospitals i d’atenció primària d’arreu de Catalunya.

La jornada anual de la XULA té com a objectiu principal ser referent en la formació en la dislipèmia, el risc vascular i l’arteriosclerosi així com en l’intercanvi entre nivells assistencials. La trobada ha tingut lloc aquest divendres, 4 d’octubre de 2019, al Molí Fariner de Martorell i ha estat inaugurada per la Sra. Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de Martorell.

Aquesta XXII Jornada ha aprofundit en el tractament de les dislipèmies, tant en la seva vessant farmacològica més nova, els iPCSK9, com en l’abordatge d’estils de vida i, en particular, la dieta. També en diferents situacions especials, les dels nens i adolescents i la de la diabetis gestacional. Com en Jornades anteriors, s’ha debatut sobre els diferents casos clínics presentats i s’ha portat a terme una revisió bibliogràfica anual sobre temes d’arteriosclerosi i risc vascular.

Jornada XULA 2019

La XULA ha adjudicat tres premis als millors treballs de recerca epidemiològica presentats durant la Jornada, amb l’ànim de promoure la investigació en l’àrea de l’arteriosclerosi entre els residents i també en l’àmbit de la Primària.

Jornada Xula 2019 Jornada XULA 2019