Més de 100 professionals del territori participen a la I Jornada d’Urgències Baix Llobregat Nord organitzada per la FHSJDM

17 juny 2024 | Notícies
I Jornada Urgències Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

Amb la participació de 120 persones relacionades amb les urgències hospitalàries, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha celebrat I Jornada d’Urgències Baix Llobregat Nord. La trobada ha estat inaugurada per la Dra. Mònica Botta, gerent CatSalut Regió Metropolitana Sud, el Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM i el Dr. Pablo Escánez, cap del servei d’Urgències de la FHSJDM i  ha tingut com a eix central compartir coneixements i formes de treballar amb una visió assistencial comarcal.

Durant la inauguració el Dr. Pablo Escánez ha assenyalat que: “Coordinar la I Jornada d’Urgències al Baix Llobregat Nord representa una oportunitat única per destacar el compromís de la institució en la millora de l’atenció urgent al territori”.

I Jornada Urgències Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

La jornada, que ha comptat amb professionals de la salut d’atenció primària, d’atenció intermèdia, de serveis d’urgències d’aguts i subaguts i d´emergències, ha donat a conèixer la ruta d’actuació en l’atenció de persones que pateixen patologia urgent i s’ha aprofundit en el maneig de les complicacions agudes més freqüents. El Dr. Escánez ha destacat:  “Tenir una visió assistencial comarcal a Urgències és important perquè permet una efectiva coordinació entre els diferents serveis de salut d’una regió. Això garanteix una atenció integral i ràpida als pacients, optimitza els recursos disponibles i assegura una resposta adequada a les necessitats de la població en situacions d’urgència

I Jornada Urgències Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

Un altre punt que s’ha posat en valor durant la trobada ha estat la implicació d´un nombre elevat de diferents disciplines en l’atenció urgent d’un pacient. L’equip mèdic i d’infermeria son sempre els més fàcils d’identificar, però darrera hi ha tot un equip de professionals com TCAIs, administratius, mossos, personal de seguretat, farmacèutics, entre d’altres que poden intervenir en el procés.

Com a cloenda, el Sr. Pau García-Milà, emprenedor cofundador de eyeOs, Ideafoster, Bananity i Founderz, ens ha endinsat en el món de la Intel·ligència Artificial i la salut: IA en salut: imaginem el futur.

I Jornada Urgències Baix Llobregat Nord FHSJDM 2024

Des de la FHSJDM, agraïm a tots els ponents i assistents la seva participació. I a l´equip del servei d´Urgències de la FHSJDM per la implicació en l’organització d’aquesta primera jornada.