Més de 40 dones a la xerrada sobre cardiologia organitzada per la FHSJDM en el marc del programa “Dones, Salut i Perspectiva de Gènere” de l’Ajuntament de Martorell

14 juny 2024 | Notícies
Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones FHSJDM 2024

Aquest dijous, 13 de juny, ha tingut lloc la xerrada “Infarts, insuficiència cardíaca i cardiopaties. Hi trobem diferències en les dones?” de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) amb un gran èxit d’assistència. Aquesta iniciativa forma part del programa d´activitats i tallers,  ‘Dones, Salut i Perspectiva de Gènere’ del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones organitzat pel departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorell.

La conferència ha comptat amb la participació de dues metgesses del servei de Cardiologia de la FHSJDM, la Dra. María Basalo que ha parlat sobre la “Insuficiència cardíaca en la dona” i la Dra. Marta Pérez que ha presentat l’”Infart en la dona”. La  xerrada ha estat moderada per la Dra. Adriana Soto, metgessa coordinadora del servei de Cardiologia del centre hospitalari.

Un dels punts que ha despertat més interès entre les presents ha estat la diferència de símptomes quan una dona pateix un infart. La Dra. Pérez ha remarcat que “malgrat el dolor de pit és el símptoma més freqüent de l’infart, les dones poden presentar altres símptomes com dificultat per respirar, debilitat, sensació d’indigestió, fatiga i dolor al coll o a la mandíbula”.

D’altra banda, la Dra. Basalo ha assenyalat que “la prevalença d’ infarts ha augmentat en la dona, probablement per augment dels factors de risc, com el tabaquisme, el colesterol, la diabetis, el sedentarisme, i també l’estrès psicosocial més acusat en dones”. I això si afegeix que “les dones consulten més tard que els homes, i el tractament s’endarrereix”.

La Dra. Soto ha tancat la sessió destacant que “és molt important l’educació de la població, i el control dels factors de risc, una dieta cardiosaludable i exercici físic per prevenir aquestes malalties cardiovasculars”.