Més de 90 assistents a la I Jornada Cardiologia Baix Llobregat Nord organitzada per la FHSJDM

10 novembre 2023 | Notícies
I Jornada de Cardiologia FHSJDM

Avui, divendres 10 de novembre s’ha celebrat la I Jornada de Cardiologia Baix Llobregat Nord organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) que ha tingut lloc al centre de promoció econòmica Molí Fariner de Martorell. La jornada, que ha comptat amb més de 90 participants, ha estat inaugurada pel Dr. Jordi Trelis, director gerent de la FHSJDM, juntament amb el Dr. Rafael Garcia, adjunt a la direcció del Servei d’Atenció Primària ICS Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord i la Dra. Rut Andrea, secretària de la Societat Catalana de Cardiologia

Dr. Jordi Trelis. Director Gerent. FHSJDM Dr. Rafael Garcia. Adjunt a Direcció. Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord Dra. Rut Andrea. Secretària de la Societat Catalana de Cardiologia

La jornada forma part d’un projecte territorial formatiu per crear nous espais d’intercanvi, coneixement i diàleg entre els equips assistencials de l’assistència primària i les especialitats mèdiques.

L’objectiu de la Jornada ha estat millorar la competència en el diagnòstic i tractament de la fibril·lació auricular i de la insuficiència cardíaca; així com enfortir el coneixement sobre la importància en la prevenció, abordant des de l’atenció primària el control adequat dels factors de risc cardiovascular.

Durant la jornada també s’ha presentat el circuit de relació entre l’hospital de Martorell i l’atenció primària en aquest àmbit, difonent el document de la ruta de fibril·lació auricular, i el document de consens ja treballat prèviament en el territori. S’ha identificat com a punt destacat, el rol d’infermeria hospitalària i comunitària en la prevenció cardiovascular.

 

I Jornada Cardiologia FHSJDM

La primera part ha estat moderada per la Dra. Maria Ysabel Saldarriaga, metgessa adjunta de la unitat de cardiologia de la FHSJDM. La Dra. Adriana Soto, coordinadora de la unitat de cardiologia de la FHSJDM ha presentat la ruta de la fibril·lació auricular i el consens entre atenció primària i cardiologia. També s’ha tractat l’abordatge de l’anticoagulació en el pacient crònic complex. A continuació s’han treballat diferents casos clínics des de l’òptica de l´atenció primària, per part de la Dra. Sonia Granado, metgessa de l’EAP de Martorell Urbà i la Dra. Mariella Cama, metgessa de l’EAP d’Esparreguera.

I Jornada Cardiologia FHSJDM

La segona part de la jornada ha esta moderada pel Dr. Yoel Tuya, metge adjunt de la unitat de cardiologia de la FHSJDM. La Dra. Mari Carmen Basalo, metgessa adjunta de la unitat de cardiologia de la FHSJDM ha presentat les aportacions sobre el maneig de la insuficiència cardíaca en poblacions especials. La infermera de la unitat de cardiologia, Sra. Immaculada Pujol, ha destacat el paper que juga la infermeria tant en la supervisió dels tractaments com en l’educació sanitària, dins l’estratègia d’actuació per a la consecució dels objectius de la salut comunitària. I la sessió s´ha acabat amb la ponència sobre la prevenció del risc cardiovascular. Com i quan? que ha estat presentada per la Dra. Marta Pérez, metgessa adjunta de la unitat de cardiologia de la FHSJDM.

La cloenda ha anat a càrrec de la Dra. Adriana Soto, que ha remarcat “la importància de la interrelació entre l’atenció primària i els centres hospitalaris per portar a terme una bona actuació davant el pacient cardiològic en tots els seus aspectes”.

Des de la FHSJDM agraïm a tots els ponents el nivell de les seves presentacions i també a tots els assistents la seva participació, que ha permès aconseguir que la  I Jornada Cardiologia Baix Llobregat Nord hagi estat un èxit.