Mònica Barrachina, infermera de la FHSJDM participa a #Ostomy Day 2022

27 maig 2022 | Àrea professional
Ostomy Day 2022 FHSJDM

L’ostomia és un tema important que cada vegada s’està investigant més. Per aquest motiu les majors expertes en ostomies d’Espanya, un total de 300 infermeres estomaterapèutes arribades de totes les comunitats autònomes, es van reunir a Madrid per celebrar #OstomyDay 2022, un esdeveniment organitzat per Coloplast que va presentar les darreres novetats en aquest àmbit.

Entre aquestes professionals es troba la Mònica Barrachina de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) que va presentar amb el seu grup de treball d’investigació: “La visita preoperatòria en estomateràpia: Vivència de la persona ostomitzada. Estudi quali-quantitatiu”. Barrachina ha destacat que “l’objectiu d’aquest treball d’investigació ha estat identificar si les intervencions que realitza l’estomaterapeuta en la visita preoperatòria a Espanya s’adeqüen a les necessitats de la persona a la que li han de realitzar una ostomia”.

Grup-de-treball Otomy Day 2022

Durant tota la jornada es van presentar diferents ponències en què es va exposar tota la producció científica que envolta l’Infermeria estomaterapèuta.  L’experta en ostomia de la FHSJDM ha assenyalat: “Aquestes jornades són molt importants perquè la investigació i la visibilització de l’ostomia continuï avançant, a més de permetre’ns compartir coneixements i experiències entre totes les professionals ”.