| Contactar | Mapa web

Olesa de Montserrat inaugura la Setmana de la Lactància Materna impulsada per la FHSJDM

17 Octubre 2021 | Notícies
Inauguració SLM 2021 FHSJDM Dr. Manuel Álvarez

La regidora de salut d’Olesa de Montserrat i el director-gerent de la FHSJDM han inaugurat oficialment la Setmana de la Lactància Materna 2021.

 Del 17 al 22 d’octubre se celebraran activitats a diferents poblacions per promoure aquest tipus d’alimentació durant els primers mesos de vida dels nadons.

El Parc Municipal d’Olesa de Montserrat ha estat l’escenari de l’acte inaugural de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, impulsada per l’Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna i que organitza la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) juntament amb l’ASSIR Baix llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i amb la col·laboració dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord. La regidora de Salut Pública d’Olesa de Montserrat, Ada Agut i Domènech, i el director-gerent de la FHSJDM, Manuel Álvarez del Castillo, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a una jornada amb tallers, pinta cares i pinta panxes, música i espais relacionats amb la lactància materna.

El lema d’enguany és “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida”. L’objectiu és promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó, alhora que organitzar activitats que afavoreixen el vincle amb els nadons. Durant la inauguració, el director-gerent de la FHSJDM, Manuel Álvarez, ha destacat que malgrat la pandèmia de la covid-19, l’hospital ha mantingut el programa de lactància materna “que és un èxit gràcies a la feina de les professionals i de la xarxa social de mares que tenim”.  

Inauguració SLM201 FHSJDM

Inauguració SLM2021 FHSJDM

I per la seva banda, la regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, ha reivindicat l’objectiu comú “de promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó”. La regidora ha recordat que “a Olesa  des de l’any 2016 organitzem activitats entorn a la Setmana de la Lactància Materna, i enguany tenim el plaer de tornar a ser el municipi que inaugura aquest esdeveniment”.

Setmana de la Lactància Materna 2021

La Setmana de la Lactància Materna 2021 és una activitat organitzada, des de fa 7 anys,  per la FHSJDM juntament amb l’ASSIR Baix llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i compta amb el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat nord:  Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató,  Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Per a més informació i detalls de les activitats veure el programa de la Setmana de la Lactància Materna a la web de la FHSJDM.

Setmana de la Lactància Materna 2021