| Contactar |

S’amplia l’aliança entre la FHSJDM i l’Hospital Universitari de Bellvitge amb l’obertura de dos nous serveis estesos

07 març 2023 | Notícies
Acte de signatura ampliació conveni HUB-FHSJM 2 (Jordi Trelis i Montserrat Figuerola)

La Dra. Montserrat Figuerola, directora gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), i el Dr. Jordi Trelis, director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), han signat aquest matí una ampliació de l’acord de col·laboració entre ambdues institucions que es traduirà en l’obertura de dos nous serveis estesos (Cirurgia Plàstica i Reparadora, i Nefrologia). Aquests dos nous serveis estesos se sumen als tres que aquests dos hospitals ja han anat desplegant des l’any 2020.

Els serveis estesos són serveis d’un centre sanitari de tercer nivell o de referència (en aquest cas, l’HUB), els professionals del qual es desplacen uns dies a la setmana a donar assistència al centre comarcal (en aquest cas, l’FHSJDM), en el marc d’una aliança estratègica. Aquesta fórmula permet a l’hospital comarcal oferir unes prestacions d’atenció especialitzada i, participar en atenció complexa, que no podria desenvolupar per si mateix. A més, el sistema també proporciona a la persona malalta una atenció de proximitat, evitant-li trasllats innecessaris, i promou els vincles de relació i l’intercanvi de coneixements entre professionals. Així mateix, en el marc de la xarxa assistencial es promouen els projectes coordinats amb l’Atenció Primària de referència

Fins ara, l’aliança entre aquestes dues institucions hospitalàries ja incloïa el servei estès d’Otorinolaringologia (en el marc del qual els dos centres comparteixen un professional de l’FHSJDM i dos de l’HUB), el Servei de Cirurgia Vascular (amb un professional de cada institució compartit) i el Servei de Cardiologia (amb quatre professionals compartits, dos de cada institució).

En virtut d’aquesta ampliació, a partir d’aquest 2023 els professionals del Servei de Cirurgia Plàstica acudiran també a l’FHSJDM a cobrir la cartera de servei quirúrgica i l’atenció ambulatòria, i un professional del Servei de Nefrologia de l’HUB disposarà d’uns dies d’agenda a l’FHSJDM.

Segons afirma el Dr. Trelis, la promoció d’aliances mitjançant el servei estès “és una molt bona fórmula per oferir una cartera de serveis bàsica i especialitzada ajustada a les necessitats i realitats de cada territori, que és un dels objectius essencials del model de salut en l’àmbit comarcal”. En el mateix sentit, la Dra. Figuerola considera que aquests tipus d’acords “potencien l’atenció equitativa i centrada en el pacient i l’ús eficient dels recursos sanitaris”.

Ambdues institucions ja treballen en el desplegament de noves formes de col·laboració. En concret, actualment s’està explorant la possibilitat que l’FHSJDM esdevingui centre col·laborador docent de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Acte de signatura ampliació conveni HUB-FHSJM 1

Peu de foto: d’esquerra a dreta, Cristina Robles (directora economicofinancera de l’HUB), Núria Canal (directora economicofinancera de la FHSJDM), Jordi Trelis (director gerent de la FHSJDM), Montserrat Figuerola (directora gerent de l’HUB), Ana lvarez (adjunta de Processos, Avaluació i Gestió del Coneixement de l’HUB), Alex Escosa (director de l’Àmbit Assistencial d’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’ICS i Sònia Miravet (directora del SAP Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord).