Sant Andreu de la Barca, punt de partida de la Setmana de la Lactància impulsada per la FHSJDM

22 octubre 2019 | Notícies
Inaguració Setmana Lactància Materna 2019

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca i el director-gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, juntament amb la regidora d’hisenda, salut pública i consum de Sant Andreu de la Barca, Montserrat Tobella, han inaugurat aquest diumenge, 20 d’octubre, la Setmana de la Lactància Materna que enguany té com a lema, Empoderem-nos, fem possible la lactància.

Durant l´acte inaugural, el director-gerent de la FHSJDM ha destacat “si hi ha un bon programa de lactància materna, si fos estès a tot el món, es salvarien més de 800.000 nadons i més de 20.000 persones, dones, amb càncer de mama. És a dir, no només el nadó, sinó que la mare també en gaudeix d’aquesta pràctica”.

Sant Andreu de la Barca ha estat el punt de partida de la Setmana de la Lactància Materna que la FHSJDM organitza des de fa més de 5 anys amb l’objecitu de promoure aquest tipus d’alimentació durant els primers mesos de vida dels nadons. Hi participen, a més de Sant Andreu de la Barca, altres poblacions de la seva àrea de referència com Abrera, Olesa de Montserrat i el mateix Martorell.

Voluntaris FHSJDM Inauguració Setmana Lactància 2019

Voluntaris FHSJDM

Equip llevadores FHSJDM Inauguració Setmana Lactància 2019

Equip llevadores i Dtra. Infermera FHSJDM

La FHSJDM compta amb el suport dels diferents Ajuntaments, el Banc de Llet Materna i l’Institut Català de la Salut, i presenta durant tota la setmana diferents accions com tallers, xerrades, exposicions o concursos organitzats tots ells amb l’objectiu de fomentar l’alletament matern i la donació de llet com a font de vida. Les activitats se celebraran del 20 al 26 d’octubre.

La cloenda serà el 26 d’octubre a la Biblioteca de Martorell amb la una taula rodona sobre la lactància materna. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que entregarà els premis als guanyadors del Concurs de Fotografia i Dibuix i farà el tancament de la Setmana de la Lactància Materna.

Per a més informació i detalls de les activitats veure el programa de la Setmana de la Lactància Materna per a cada població:

Setmana Lactància Materna Martorell 2019

Setmana Lactància Materna Abrera 2019

Setmana Lactància Materna Olesa de Montserrat 2019

Setmana Lactància Materna Sant Andreu de la Barca 2019

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, un centre de referència a la zona

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que compta amb més de 850 anys d’història, està situat a la comarca del Baix Llobregat i dona servei a una població de referència d’uns 160.000 habitants. És una fundació de titularitat privada que forma part del SISCAT (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública) del Servei Català de la Salut i que proporciona cobertura assistencial a la comarques del Baix Llobregat Nord (Martorell, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Collbató, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes), Alt Penedès (Gelida, Sant Llorenç d’Hortons), Anoia (Masquefa, El Bruc) i Vallès Occidental (Urbanitzacions de Can Santeugini i Costablanca pertanyents al municipi de Castellbisbal).